Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Noc kostelů v diecézi


Z diecéze , Česko
Datum:

Noc kostelů se uskuteční 28. května a mottem letošního ročníku je: „Přivádíš tmu, NOC se snese, celý les se hemží zvěří“ (Žalm 104,20).

Začaly  přípravy letošního ročníku Noci kostelů, který bude znovu jiný, náročnější, komplikovanější? Vím, že návštěvu kostela, modlitebny, kaple, kterou při Noci kostelů prožíváme, zcela nenahradí jiná varianta, ale věřím, že se všichni vynasnažíme i tento ročník zachovat a přizpůsobit novým podmínkám.

Již od 1. února funguje přihlašování farností. Po přihlášení bude možné vkládat programy odehrávající se přímo na místě kostela/sboru, online programy a nově i venkovní programy (open air). Bude doplněna možnost vkládání drobných objektů (kapličky, boží muka, apod.). Bude nutné zajistit obsluhu případně označení těchto drobných objektů. Tato funkce podpoří rozptýlení návštěvníků ve venkovním prostorech a vznik okruhů a tras pro pěší a cyklisty. Cyklistický okruh, který pospojoval kostely v Hradci Králové, byl velmi oceněn v roce 2019. Mohl by sloužit jako podnět i pro ostatní farnosti v naší diecézi.

Nově se chystáme jako nový materiál uvést "Poutnické noviny" - dobrovolná tiskovina Noci kostelů . Bude obsahovat jednotnou titulní a zadní stranu. Uvnitř budou společné stránky s rozhovorem a aktivitami pro děti. Ostatní obsah i počet stran bude plně v kompetenci jednotlivých diecézí. Pokud budete chtít inzerovat svůj kostel, modlitebnu či jinou aktivitu spojenou s NK, prosím o její zaslaní do konce března. Tyto noviny nahradí tzv. "Poutnický pas", který je v této době finančně náročnější a propagace programů v letošním ročníku bohužel stále nejistá.