Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Pouť rodičů po ztrátě dítěte


Datum:

V sobotu 9. 12. 2017 proběhla na Hoře Matky Boží v Králíkách pouť rodičů, kteří přišli o své dítě před, při nebo po porodu.

Pouť rodičů po ztrátě dítěte

Akci pořádali manželé Kolčavovi společně s klášterem v Králíkách a Perinatálním hospicem Dítě v srdci. Pouti se zúčastnilo přes 60 lidí. Poutníci se sešli v dopoledních hodinách na křížovou cestu v ambitech kostela, jejíž úmysl byl věnován za nenarozené děti. Mohli vyslechnout koncert rodinného uskupení Musica (K)lasica s hosty Pavlou Markovou a Pavlem Niklem, členem smyčcového kvarteta Pavel Haas Quartet.

Koncert byl spojený s promluvou ředitelky Aleny Peremské o tom, co je Perinatální hospic a jak vzniklo Dítě v srdci. V odpoledních hodinách se poutníci mohli zúčastnit tvorby memoryboxů a setů pro nouzový křest, které poputují po porodnic, aby sloužily dalším rodinám, které budou procházet bolestné chvíle spojené se ztrátou jejich dítěte. Pouť byla zakončena mší svatou v předvečer Světového dne památky zesnulých dětí. Na žádost zúčastněných je na přelom září a října plánovaná druhá pouť rodičů, kteří přišli o dítě.

Fotogalerie