Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Pomáhat se dá i tancem


Datum:

Tančit a pomáhat - motto benefičního Královského bálu, jehož sedmý ročník zahájil plesovou sezónu ve Valdicích v sobotu 25. listopadu.

Pomáhat se dá i tancem

Pořadatelem bálu byla opět Římskokatolická farnost – arciděkanství Jičín a jeho výtěžek znovu směřoval do Domácího hospice Duha v Hořicích.

Pořadatelé bálu se každým rokem snaží učinit jej zajímavým, proto přicházejí s novými nápady. Letos poprvé byl bál zahájen módní přehlídkou společenských a svatebních šatů firem Svatební salón Paris Look, DANTE Fashion a DANTE Plus. Kromě již tradičního předtančení standardních tanců waltz, tango, slowfox, quickstep a valčík v podání tanečního páru Jindřicha a Štěpánky Novotných z TAK DANCE Hradec Králové byla hostem bálu pražská taneční skupina Vibrasil Samba Show, která se soustředí především na brazilské a latinskoamerické tance. Její specialitou je však energická karnevalová samba, kterou předvedli během svého vystoupení na Královském bále. O tom, že tento taneční styl je blízký i nám, svědčí nebývalý zájem o výuku jiného latinskoamerického tance – salsy. Jásavá hudba a entuziasmus tanečníků Vibrasil Samba Show dokázaly roztančit několik desítek lidí a vykouzlit úsměv na tváři přihlížejících.

Součástí Královského bálu je volba krále a královny plesu a soutěž o ceny. Nejinak tomu bylo i letos. Putovní korunku královny převzala Lenka Hyšková, pomyslná koruna krále byla vsazena na hlavu Františka Fišera. Neuvěřitelných 818 cen našlo své nové majitele. Nezbývá, než poděkovat na jedné straně sponzorům a na straně druhé všem, kteří přišli, zakoupili si losy, a tím výrazně přispěli na pomoc potřebným. Při slavnostním zakončení plesu byl Janě Sieberové, zakladatelce hospice, předán šek v hodnotě 60.000 Kč.

Celým večerem provázela hosty nová moderátorská dvojice – Prokop Vitvar a Václav Cyrany, hudební doprovod zajistila kapela Holiday Express.

Královský bál i letos dokázal, že zcela obstojí v široké nabídce zábavy a nadále si udržuje vysokou úroveň.