Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Společně žít, snít a pracovat


Datum:

Školáci z brodského Charitního domova mohou díky grantu společnosti T-Mobile psát úkoly v klidu na pokoji.

Společně žít, snít a pracovat

Celkem deset vyvýšených postelí s psacím stolem budou od nového školního roku využívat žáci a studenti z havlíčkobrodského Charitního domova pro matky s dětmi při Oblastní charitě Havlíčkův Brod. Během uplynulých dní je pro ně sestavila a nachystala skupina dobrovolníků čítající kolem dvaceti ochotných členů. Stalo se tak díky podpoře grantu T-Mobile Mluvme spolu. Pomoc projektu umožnila také nutný nákup matrací, a navíc pořízení drobných školních a výtvarných potřeb pro děti.

 

Charitní domov může díky práci dobrovolníků a podpory již zmíněného grantu posunout své poslání zase o kus dál. „Naši myšlenku jsme shrnuli do motta Společně snít, společně žít, společně pracovat. Pokoje, ve kterých u nás maminky s dětmi žijí, jsou malé na to, aby v nich byl ještě psací stůl pro mnohdy více než jednoho školáka. Děti si tak dělaly úkoly do školy u kuchyňských stolů, což není vhodné,“ popsala situaci vedoucí Charitního domova Mgr. Lenka Vencová.

S podporou grantu ve výši 68 760 korun mohl však Charitní domov nakoupit takový nábytek, který se do pokoje, v němž žijí žáci, vejde bez problémů. „Vybrali jsme vyvýšené postele, kde je palanda, pod níž je pak prostor pro psací stůl. Tento set pak budeme vždy využívat v pokojích, kde budou bydlet školáci,“ vysvětlila Lenka Vencová.

Jak vedoucí ještě dodala, v Charitním domově společně s dobrovolníky pilně pracují během celého roku na řadě dalších větších i menších záměrů. Podařilo se jim tak vybudovat nové pískoviště, které dělá dětem velkou radost, a také novou společenskou hernu.

 

Charitní domov pro matky s dětmi při Oblastní charitě Havlíčkův Brod je registrovanou sociální službou dle zákona o sociálních službách. Poskytuje sociální službu a dočasné zázemí maminkám, které se se svými dětmi ocitly v těžké životní situaci spojené se ztrátou bydlení. Oblastní charita Havlíčkův Brod provozuje tuto službu i v Humpolci, kde pomoc mohou hledat jak matky, tak i otcové s dětmi.