Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Jubileum Fatimy v České republice


Datum:

V listopadu roku 1917 se v portugalské Fátimě staly události, které v několika ohledech předznamenaly průběh dvacátého století.

Jubileum Fatimy v České republice

Pastýřský list k výročí zjevení Panny Marie

Podrobný program hlavních oslav

Slavení jubilea Fatimy v ČR začalo v neděli 3. září, kdy byl v římskokatolických kostelech čten pastýřský list biskupů k této události.

12. a 13. září potom následuje národní pouť z ČR do Fatimy vedená kardinálem Dominikem Dukou OP a 15 dalšími biskupy z ČR s kněžími, řeholníky a 1.500 poutníky. Při hlavní bohoslužbě, připomínající 5. zjevení před 100 lety, bude předána kardinálu Dukovi pro cestu v ČR socha Panny Marie Fatimské z místa zjevení v Cova d´ Iria ve Fatimě.

Socha bude po ČR putovat ve dnech 15. září - 8. října 2017. Vše začne v den památky Panny Marie Bolestné od 17.00 v katedrále sv. Víta, Václava a Vojtěcha na Hradčanech. Potom bude následovat cesta Panny Marie Fatimské po katedrálách a hlavních poutních místech českých a moravských diecézí. 

Cesta bude ukončena v národním centru Světového apoštolátu Fatimy v ČR na poutním místě Českomoravská Fatima v Koclířově u Svitav, a to v sobotu na svátek Panny Marie Růžencové 7. října 2017. Toto slavnostní zakončení se uskuteční v podobě mše svaté celebrované kardinálem Dominikem Dukou OP a bude spojeno se svěřením ČR do Neposkvrněného Srdce Panny Marie ve 12.00 na hlavní tribuně areálu sv. Jana Pavla II. v Koclířově. (zdroj: cirkev.cz)