Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Petrklíč byl o prázdninách nabitý úsměvy


Datum:

Plno práce, ale i smíchu a dovádění si užívali klienti i pracovníci ledečského Centra sociálních služeb Petrklíč o letních prázdninách.

Petrklíč byl o prázdninách nabitý úsměvy

Nebývalo to tak vždy, dříve byl Petrklíč více propojen se zvláštní školou, a tak i o prázdninách, stejně jako školská zařízení, na několik týdnů zavřel. Nyní se ještě více snaží vyjít vstříc rodinám uživatelů. „Ne všichni rodiče mají možnost být celé prázdniny se svými dětmi doma, a tak je tomu i v rodinách našich uživatelů. Proto naše zařízení funguje i o letních prázdninách, kdy jeho služby využívají nejen známé tváře, ale i rodiče a děti třeba z okolí Pelhřimova,“ vysvětlila vedoucí Centra sociálních služeb Petrklíč Bc. Terezie Veletová. Podotkla, že díky tomu zažívají ve stacionáři nejen více práce, ale hlavně více smíchu a radosti.

A čemu se pracovníci společně s klienty věnovali? „Jelikož jsou prázdniny považovány za čas odpočinku, tak i naši klienti hlavně odpočívali. Chodili jsme s nimi na procházky, koupali se v bazénu a díky krásnému počasí jsme mohli využívat naši pěknou zahradu a terasu,“ prozradila vedoucí Petrklíče.

Stacionář byl například také hostem letošního festivalu Sázavafest ve Světlé nad Sázavou, kam přivezl k prodeji výrobky ze svých dílniček. „Ve stánku Oblastní charity Havlíčkův Brod jsme jako jedna z jejích služeb měli možnost prodávat některé naše výrobky, které tvoříme společně s  klienty v rámci aktivizační činnosti. Bylo velmi příjemné na vlastní oči vidět, že je o charitní výrobky mezi lidmi zájem, a ještě hezčí bylo zjištění, že si řada lidí nekupuje takové výrobky, v uvozovkách pouze, ze solidarity, ale hlavně proto, že se jim opravdu líbí a že je využijí,“ vylíčila Terezie Veletová, která na Sázavafestu patřila přímo k „prodejcům“ charitních drobností.