Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

CSM Olomouc: Mít rád sám sebe


Datum:

Setkání je v plném proudu. Inspirující katecheze, přednášky a svědectví, které se dotýkají aktuálních a důležitých témat.

CSM Olomouc: Mít rád sám sebe

Dopolední program druhého dne setkání nastartovala svým scénickým vyjádřením tématu sebepřijetí režie a ihned na ni navázal Mons. Tomáš Holub velmi kvalitní katechezí o tom, jak se nebát být sám sebou. Plzeňský biskup zde i právě dnes oslavil své 50. narozeniny. Na účastníky také velmi silně zapůsobilo vyprávění hokejisty Matouše Venkrbce o jeho (neúmyslné) evangelizaci mezi spoluhráči a fanoušky a o Božím řízení. Následovala mše svatá celebrovaná brněnským biskupem Mons. Vojtěchem Cikrlem.

Odpoledne si účastníci setkání mohli vybrat ze široké palety přednášek a workshopů z témat dotýkajících se církve, víry, duchovního života, vztahů, sexuality a dalších. Při společném programu v Korunní pevnůstce zaznělo svědectví českobudějovického biskupa Mons. Vlastimila Kročila o jeho cestě k povolání, poté měl hlavní slovo moderátor talkshow P. Vojtěch Vágai a jeho hosté režisér Jiří Strach, sestra Paulínka Andrea Hýblová a hudebník a písničkář Petr Helan. Na závěr dne se všichni spojili v modlitbě Litanií k Panně Marii.