Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Jubileum Fatimy v České republice zahájeno


Datum:

Požehnáním vzácného relikviáře s ostatky sv. Jana Pavla II. a průvodem se sochou Panny Marie Fatimské zahájil biskup Jan Vokál slavení Jubilea Fatimy.

Jubileum Fatimy v České republice zahájeno

Po usazení relikviáře z dílny mistra Daniela Trubače požehnal královéhradecký biskup i novou kapli zasvěcenou svatému papeži Janu Pavlu II. a připomenul spojitost života sv. Jana Pavla II. s událostmi zjevení ve Fatimě. Stovky poutníků z celé ČR i ze Slovenska poté přistupovali k vzácné relikvii Jana Pavla II., aby ho osobně uctili.

Závěrečná bohoslužba v koclířovském areálu sv. Jana Pavla II. zakončila slavnost 1. mariánské soboty 6. května a otevřela slavení Jubilea Fatimy v ČR.

V rámci slavnostního dne obdrželi František Ševečka se spolupracovníky a starosta obce Koclířov Jiří Tesař plaketu s reliéfem sv. Jana Pavla II. jako vzácnou vzpomínku.

Papež Jan Pavel II. bývá nazýván papežem Fatimy. Fatimu navštívil celkem třikrát. 13. 5. 1982, kdy poděkoval Panně Marii za záchranu života při atentátu, 13.5. 1991 a 13.5. 2000, kdy blahořečil fatimské pasáčky Františka a Hyacintu Marto. Bude to poprvé, kdy budou svatořečeny děti, které nebyly mučedníky. Papež František tak učiní 13.5. 2017 při 100. vyročí zjevení v Cova d´Iria, kdy připutuje podobně jako statisíce dalších poutníků jako jeden z nich.

Fotogalerie