Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Senioři se modlí za mír


Datum:

První dubnovou středu se v Hradci Králové sešla skupina seniorů, aby během modlitby biblického růžence společně prosila za pokoj v srdci a mír ve světě.

Senioři se modlí za mír

Senioři při ní vzpomněli rovněž na své nemocné vrstevníky a potřeby dnešních rodin. Nechyběla ani slova díků za dosavadní dobrodiní a příležitost vzájemně se scházet. 

Ráda bych povzbudila naše starší přátele, ale i všechny ostatní křesťany a lidi dobré vůle, jimž není lhostejný osud trpících lidí, válkou zasažených národů a celého světa, aby se společně, pravidelně a intenzivně modlili za pokoj v lidských srdcích a mír na celém světě. Věřím, že taková modlitba se neztratí ve vzduchoprázdnu, nýbrž přinese dřív či později své ovoce. Zahájit činnost modlitebního společenství za mír přitom může naprosto každý – v rodinách, při setkávání s přáteli, během setkávání farních společenství seniorů a dalších skupin (například v domovech pro seniory). Máte-li touhu začít, neváhejte oslovit vaše blízké nebo přátele ještě dnes. Bude to mít sílu,“ povzbuzuje k modlitbám za mír Veronika Čepelková z hradeckého Diecézního centra pro seniory.

Modlitební skupina seniorů za pokoj a mír zahájila na její popud svou činnost v srpnu 2016. „Jsme velice rádi, že se nás sešlo tolik a že jsme ve společenství modlitby prožívali chvíle radosti a naděje. Myslím, že v současné době je důležité se vzájemně scházet a prosit za mír, než sedět nečinně doma,“ sdělila svoje dojmy účastnice Marie Bártová.

Další setkání skupinky modliteb seniorů za mír připravuje Diecézní centrum pro seniory na 10. května 2017. Modlitba se uskuteční od 10:00 v kapli Nového Adalbertina v Hradci Králové.