Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Zemětřesením postižené Itálii již pomáhají i čeští věřící


Datum:

Předseda ČBK zaslal kondolenci svému italskému protějšku. Finančně pomůže Charita ČR.

Zemětřesením postižené Itálii již pomáhají i čeští věřící

"Chtěl bych Vás, vážený pane kardinále, ujistit o své hluboké účasti na bolesti Vašeho italského národa. Pamatuji ve svých modlitbách na všechny oběti a na všechny pozůstalé a na bolest těch, kteří přišli o své nejbližší. Povzbuzujeme se navzájem nadějí, že dobrotivý Bůh všechny jednou opět vzkřísí k věčnému životu," píše mj. ve své kondolenci, kterou dnes zaslal kard. Angelovi Bagnascovi předseda ČBK kardinál Dominik Duka OP. Celý text naleznete v příloze článku.

Ke chvíli ztišení v modlitbě dnes na Twitteru vyzval i nastupující generální vikář ČBK Stanislav Přibyl. Předseda kardinál Dominik Duka OP a místopředseda ČBK Mons. Jan Graubner zvou všechny věřící o nadcházející neděli k modlitbám za oběti, pozůstalé i jinak postižené při tomto zemětřesení. Zároveň žádají, aby v přímluvných modlitbách při nedělních bohoslužbách 28. srpna zazněla prosba za utrpení italského lidu.

Charita Česká republika operativně rozhodla o tom, že ze svého krizového fondu uvolní částku 100.000 Kč na pomoc obětem. Navíc ti, kteří by chtěli projevit solidaritu skrze Charitu, mohou použít sbírkový účet č. 55660022/0800. (zdroj: cirkev.cz)