Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Papež František: "Mládež nám vždycky dodá naději."


Datum:

"Děkuji za vaši práci na tomto Dni mládeže. Doufejme, že nám mladí řeknou něco, co nám v této chvíli dodá trochu více naděje," sdělil novinářům na cestě v letadle.

Papež František: "Mládež nám vždycky dodá naději."

V Krakově papeže uvítalo také šest tisíc mladých Čechů, kteří tady jsou již od pondělí. Ve středu se po mši poutníci vydali na pouť ke sv. Faustině a sv. Janu Pavlu II. Odpoledne mnozí z nich vyrazili do ulic Krakova, aby alespoň krátce pozdravili papeže při cestě na Wawel, kde se František setkal s polským prezidentem a politiky a potom i s Polskou biskupskou konferencí.

Čtvrteční den se pro mladé z Česka nesl v duchu motta: "Otec přiběhl, objal ho a políbil. "Ráno o tomto tématu v katechezi mluvil olomoucký arcibiskup Jan Graubner: "Spravedlnost bez milosrdenství nás může zavést do slepé uličky. Spravedlnost je nejnižší formou lásky, láska je plnou mírou spravedlnosti," sdělil mimo jiné mladým lidem.

Dopoledne pokračovalo svědectvím, diskuzními skupinkami a na závěr se všichni zúčastnili mše sv., kterou sloužil kardinál Miloslav Vlk. (zdroj: cirkev.cz)