Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Eurocathinfo.eu: služba duchovní jednotě Evropy


Datum:

V den svátku patrona Evropy sv. Benedikta z Nursie, 11. července, byla spuštěna nová verze informačního portálu evropských biskupských konferencí.

Eurocathinfo.eu: služba duchovní jednotě Evropy

"Rozhodli jsme se spustit novou verzi eurocathinfo v den svátku sv. Benedikta z Nursie, patrona Evropy, protože po vzoru zakladatele benediktinského řádu chce být tento portál nástrojem a tmelem duchovní jednoty, kterou Evropa potřebuje víc než kdy jindy," uvedl generální sekretář Rady evropských biskupských konferencí Duarte da Cunha.

"Stejně jako sv. Benedikt, který byl schopen díky své evangelizační aktivitě sjednotit lidi, jež byli jazykově, etnicky a kulturně rozděleni v ‚temném věku‘ agónie Římské říše, i portál má dosvědčovat toto poslání církve, která se nikdy nevzdala myšlenky na vytváření a sjednocování Božího lidu skrze hlásání Krista v Evropě, ve vědomí, že křesťanství stále hraje klíčovou roli při budování společného evropského domova," dodal da Cunha.

Nová verze portálu www.eurocathinfo.eu, která je přizpůsobená i tabletům a smartphonům, je rozdělena do šesti oddílů.

Sekce "Nejnovější zprávy z biskupských konferencí" přebírá zprávy z jednotlivých biskupských konferencí ve formě RSS kanálu a neustále se tak aktualizuje. Kliknutím na tlačítko "Všechny zprávy" se uživatel dostane do rozhraní, jež obsahuje aktuální informace z biskupských konferencí, Rady evropských biskupských konferencí (CCEE) a evropských organizací.

Oddíl "Biskupské konference podtrhují" obsahuje zprávy, které byly zvlášť doporučeny přímo biskupskými konferencemi.

Sekce "Nejnovější zprávy z CCEE" obsahuje novinky z Rady evropských biskupských konferencí.

Evropský kalendář přibližuje hlavní události biskupských konferencí, CCEE, COMECE (Komise biskupských konferencí Evropského společenství) a Svatého stolce.

Skrze mapu Evropy je možné se seznámit s jednotlivými biskupskými konferencemi ve více světových jazycích.

V sekci bannerů mohou uživatelé vstoupit na oficiální stránky CCEE, COMECE nebo se dozvědět o aktivitách Svatého stolce v Radě Evropy a Evropské unii.

Rada evropských biskupských konferencí (CCEE)

sdružuje 33 biskupských konferencí evropského kontinentu zastoupených jejich předsedy, arcibiskupem lucemburským, arcibiskupem maronitů na Kypru, arcibiskupem kišiněvským, biskupem mukačevským a apoštolským administrátorem v Estonsku. Současným předsedou je arcibiskup Ostřihomi-Budapešti kardinál Péter Erdö, místopředsedy jsou kardinál Angelo Bagnasco, arcibiskup janovský, a Mons. Angelo Massafra, arcibiskup Skadaru-Pultu v Albánii. Generálním sekretářem CCEE je Mons. Duarte da Cunha. Sekretariát má sídlo v San Gallen (Švýcarsko).

Komise biskupských konferencí Evropského společenství (COMECE)

je tvořena zástupci biskupů z evropské osmadvacítky. V souladu se svými stanovami monitoruje procesy v EU ve všech oblastech, které se dotýkají života církve.

(zdroj: cirkev.cz)