Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Církevní představitelé vyjadřují soucit všem postiženým tragédií


Datum:

Ve čtvrtek večer vjelo nákladní auto do davu lidí ve francouzském městě Nice. Soustrast vyjádřili i církevní představitelé, včetně papeže Františka.

Církevní představitelé vyjadřují soucit všem postiženým tragédií

Řidič nákladního vozidla byl zastřelen policií. K odpovědnosti za tento čin se dosud nepřihlásila žádná skupina, zatím tak nebyla potvrzena teroristická povaha incidentu. Obyvatelé Francie jsou vyděšeni a ochromeni.

Mluvčí Tiskového střediska Svatého stolce Federico Lombardi vzkazuje jménem papeže Františka následující:

"Tento večer [čtvrtek 14.7.2016] jsme sledovali s velkým znepokojením strašné zprávy z Nice. Jménem papeže Františka chceme projevit naši účast a solidaritu s utrpením obětí a utrpením celého francouzského lidu v den, který měl být velkou slavností. Odsuzujeme co nejdůrazněji všechny projevy vražedného šílenství, nenávisti, terorismu a každého útoku na mír."

Francouzská biskupská konference vyjádřila plné sdílení smutku s rodinami obětí, ujistila je o svých modlitbách a k nim také vyzvala i všechny věřící Francie, zvláště při mších této neděle. "Ať už jsou důvody k tomuto činu jakékoliv, takové barbarství je nepřijatelné a netolerovatelné," vyřizuje Francouzská biskupská konference a dodává: "Více než kdy jindy musí být národní solidarita silnější než terorismu."

To podtrhl i její generální sekretář Mons. Olivier Ribadeau Dumas na svém Twitterovém účtu: "Národní solidarita je silnější než terorismus. Spojme se v modlitbách za všechny oběti a jejich příbuzné".

Dopis kardinála Duky francouzskému velvyslanci v ČR si můžete přečíst zde.

(zdroj: cirkev.cz)