Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Lombardi předává funkci ředitele tiskového střediska Vatikánu G. Burkeovi


Datum:

Federico Lombardi po deseti letech odstupuje z funkce ředitele tiskového střediska Svatého stolce. Od 1. srpna ho nahradí Greg Burke.

Lombardi předává funkci ředitele tiskového střediska Vatikánu G. Burkeovi

Ve věku padesáti šesti let nastoupí jako ředitel tiskového střediska a zároveň mluvčí Svatého stolce americký novinář Greg Burke, který dosud působil jako Lombardiho zástupce. Tuto fukci zástupce nyní zastane španělská novinářka z Madridu Paloma García Ovejero (40), jako vůbec první žena v této pozici.

G. Burke začal pro tiskové oddělení Vatikánu pracovat v roce 2012 jako PR specialista. Přišel sem již s pracovními zkušenostmi například z časopisu Time, televize Fox či agentury Reuters.

Italský jezuita P. Federico Lombardi pracoval od roku 1991 do roku 2005 jako programový ředitel Radia Vatikán, kde se stal také generálním ředitelem a působil zde až do nedávného února 2016. Do roku 2013 byl současně generálním ředitelem vatikánské televize Centro Televisivo Vaticano. Do funkce ředitele tiskového střediska Apoštolského stolce ho před deseti lety jmenoval tehdejší papež Benedikt XVI. (zdroj: cirkev.cz)