Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Svatoanenské slavnosti pobaví malé i velké


Datum:

Hlavní ideou slavností je odstranění bariéry mezi světem zdravých a hendikepovaných. Letošní patnáctý ročník vypukne v sobotu 23. července v deset hodin.

Svatoanenské slavnosti pobaví malé i velké

"Návštěvníci se mohou těšit na bohatý kulturní a duchovní program na třech scénách i na doprovodné akce. Vystoupí folková skupina Kantoři, Česká bluegrassová kapela ze Dvora Králové Fámy, herec, zpěvák, muzikant a finalista X Factoru Ondřej Ruml. Herec, zpěvák a dabér Martin Pisařík přijede s kapelou Na chodníku a herečka Bára Hrzánová zavítá se skupinou Condurango. Eleganci první republiky předvede taneční sdružení ze Skalice Sestry Chalupovy a pro děti zahraje Loutka Katka z Miletína pohádku Dlouhý, Široký a Bystrozraký. Potulné loutkové divadlo Já to jsem s Vítkem Marčíkem jr. pak bude mít na repertoáru Eliščiny pohádky," zve Jitka Holcová.

Součástí slavností bude i poutní mše svatá s barokním hudebním doprovodem. Po bohoslužbě zazpívá zpěvačka a kytaristka Eva Henychová a herec Jan Kačer proloží slovem Biblické písně Antonína Dvořáka v podání Martina Doležela. A jaké by to byly Svatoanenské bez tradiční zvonkohry! Tu opět rozezní Václav Uhlíř.

V doprovodném programu nebudou chybět poníci, skákací hrad, zvíře ze ZOO, workschop Ascarya, dřevěný kolotoč, malování na obličej, dětské tetování, ochutnávky sirupů a likérů, kafírna, vinotéka či nově otevřená kavárna U sv. Damiána. "Plánujeme i komentované prohlídky domů sv. Josefa, sv. Damiána a sv. Kláry," doplňuje Jitka Holcová s tím, že výtěžek slavností je určen na dovybavení rehabilitace finančně náročnějšími zdravotnickými pomůckami.

Žirečský domov je první a stále jediné lůžkové zařízení u nás, kde jsou poskytovány specializované sociální a zdravotnické služby nemocným roztroušenou sklerózou v pokročilém stádiu nemoci. Vice na www.domovsvatehojosefa.cz(peš)