Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Zaposlouchejte se do Radia Proglas


Datum:

Přinášíme tipy ve vysílání Radia Proglas v týdnu od 20. do 26. června 2016.

Zaposlouchejte se do Radia Proglas


V aktuálním týdnu vysíláme v přímém přenosu následující bohoslužby:

v úterý 21. června v 18 hodin mši svatou ze studia Proglasu, ve čtvrtek 23. června v 18 hodin mši svatou z kostela Panny Marie Sněžné v Praze, v pátek 24. června v 18 hodin mši svatou z kostela sv. Vojtěcha v Českých Budějovicích-Čtyřech Dvorech, v neděli 26. června v 9.00 mši svatou z duchovního centra v Brně-Lesné. Každý pátek (kromě prvního v měsíci) se můžete po 15. hodině připojit ke Korunce k Božímu milosrdenství.

V týdnu vysíláme také modlitbu růžence – každé pondělí v 18.00 (radostný růženec), úterý ve 22.30 (bolestný), středa v 18.00 (slavný), pátek 22.30 (bolestný), sobota 20.30 (světla).

Ve středu 22. června v 16 hodin zveme k poslechu Rozhlasového městečka zejména všechny děti mladší 11 let. Bude to zároveň poslední vydání Městečka v tomto školním roce. Lucka a Habža vás provedou tradičními místy – školou, lesem, muzeem, kinem nebo sopkou – kde budou ale připraveny otázky a úkoly přizpůsobené věku menších školních dětí. Zavolat ale mohou i odvážní předškoláci! Na vylosované šťastlivce čekají krásné ceny.

Česká republika bude 8.–11. července 2016 v Praze a Kutné Hoře poprvé hostit Mezinárodní konferenci WASBE, největší a nejvýznamnější akci v oblasti symfonické dechové hudby, která se ve světě každoročně koná. Radio Proglas je mediálním partnerem této akce, a tak si něco více o programu řekneme s hlavním pořadatelem a šefdirigentem Hudby Hradní stráže a Policie ČR plk. Václavem Blahunkem v pořadu Hrajte, kapely! ve čtvrtek 23. června v 16.55.

V posledním pořadu Živě z Prahy před prázdninami se věnujeme tématu cestování. O svých zážitcích a zkušenostech nám poví nevidomý reportér Michal Simon, který s mikrofonem podniká výpravy po České republice. Své nahrávky pak pouští účastníkům besed a několikrát do roka ze záznamů sestavuje cédéčko pro svoje přátele. Co všechno musí nevidomý cestovatel překonávat, jaké cíle vyhledává a co mu dělá radost, o tom uslyšíte v pátek 24. června v 9.30.

Ludmila Böhmová z neziskové organizace Siriri průběžně navštěvuje karmelitánské misie ve Středoafrické republice. Její společnost dlouhodobě podporuje tamní školství, zdravotnictví i hospodářství, tedy právě ta odvětví, která spravují řeholníci. Jak Ludmila Böhmová říká, karmelitáni ve Středoafrické republice "suplují nefungující stát". Více v pátek 24. června ve 22 hodin.

O víkendu 24. – 26. června se konají dvě akce, z nichž bychom vám rádi nabídli přímé přenosy. První akcí je festival Hradecký slunovrat, na jehož letošním ročníku oslaví naše posluchačská hitparáda Kolem se toč! své 1000. kolo. Připravena bude zvláštní scéna Radia Proglas, na níž vystoupí hudebníci, kteří v naší hitparádě dlouhodobě bodují. Na místě budou také naši redaktoři a moderátoři a během sobotního odpoledne vám nabídnou tři bloky živého vysílání z Hradeckého slunovratu. Poslouchejte od 13.30, od 15.00 a od 17.25.

V neděli v 10.30 dopoledne nabídneme přímý přenos také z Mezinárodního folklorního festivalu ve Strážnici – uslyšíte pořad Muzikanti, zahrajte nám! Také ve Strážnici můžete potkat naše redaktory.

Vysílání Radia Proglas je možné poslouchat on-line. Vysílací frekvence pro jednotlivé regiony a také mnoho zajímavých informací najdete na internetové adrese www.proglas.cz.

Přejeme klidný závěr školního roku a příjemný vstup do prázdninového času!