Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Přípravy na jubileum Fatimy jsou v plném proudu


Datum:

Program v českých a moravských diecézích nabídne dva hlavní body - národní pouť do Fatimy a putování milostné sochy po všech diecézích.

Přípravy na jubileum Fatimy jsou v plném proudu

 

Oslavy stého výročí mariánského zjevení v portugalské Fatimě si církev připomene v roce 2017. Program v českých a moravských diecézích nabídne dva hlavní body. "Prvním bude Národní pouť do Fatimy ve dnech 11. až 14. září 2017 za účasti všech biskupů, na které předseda České biskupské konference spolu s ostatními biskupy převezme z Cova d´Iria sochu Panny Marie Fatimské pro její cestu do České republiky," řekl P. Pavel Dokládal z Českomoravské Fatimy v Koclířově, hlavní koordinátor oslav u nás.

 

Druhým bodem pak bude Pouť milostné sochy Panny Marie Fatimské po všech našich diecézích, která začne v pražské katedrále sv. Víta, Václava a Vojtěcha 16. září 2017. Její součástí bude program v katedrálách, dále modlitební program v hlavních poutních místech a do třetice teologicko-pastorální sympozium o Fatimě, zakončené obnovou zasvěcení Neposkvrněnému srdci Panny Marie o svátku Panny Marie Růžencové 7. října příštího roku. Zasvěcení proběhne v národním centrum Fatimy v Koclířově. Zájemci o pouť do Fatimy se již nyní mohou předběžně hlásit.

Do aktivního prožívání jubilea se mohou zapojit i jednotlivé farnosti. Pro jejich duchovní i organizační přípravu organizátoři nabízejí uspořádání Fatimského dne, jehož účelem je seznámit farníky se smyslem a významem uvedeného jubilea. "S uspořádáním Fatimského dne mohou pomoci členové Fatimského apoštolátu z okolí. Jde o to, modlit se za zdárný průběh jubilea, seznámit farníky s okolnostmi zjevení, s poselstvím, ale postupně i s organizačními záležitosti oslav," popsala Hana Frančáková z koclířovské Českomoravské Fatimy.

Hlavní informace zájemci naleznou na stránkách www.fatima2017.cz, kde je také uveden celý program jubilea Fatimy. (peš)