Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Katoličtí vězenští kaplani putovali na Chlumek


Datum:

V sobotu 16. dubna proběhlo 10. jarní setkání katolických vězeňských kaplanů a dobrovolných duchovních, kteří navštěvují uvězněné osoby.

Katoličtí vězenští kaplani putovali na Chlumek

Letos, ve Svatém roce milosrdenství, setkání zahájila pěší pouť ze Skutče na mariánské poutní místo Chlumek v Luži; zde se nachází jedna z Bran milosrdenství. Následné mše svaté v kostele Panny Marie Pomocné předsedal předseda Rady České biskupské konference pro duchovní službu ve věznicích biskup Josef Kajnek.

Při mši svaté i během celé pouti účastníci prosili za sebe navzájem, za požehnání pro práci ve věznicích a za další rozvoj katolické pastorační služby, za její nové služebníky, za odsouzené i za personál věznic, za zájem farností o tuto formu pomoci potřebným a za rozvoj péče o ty, kteří se vracejí z výkonu trestu s dobrými předsevzetími, ale při jejich uskutečňování těžce hledají podporu, moudrou radu či pomoc.

Setkání odpoledne pokračovalo ve Skutči, kde byla příležitost ke vzájemnému sdílení, výměně zkušeností i plánovaní budoucích akcí. (zdroj: cirkev.cz)