Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Biskupové zasedají v Hejnicích


Datum:

Ve zdejším Mezinárodním centru duchovní obnovy probíhá 105. plenární zasedání České biskupské konference. Potrvá do středy 20. dubna.

Biskupové zasedají v Hejnicích

V rámci tohoto podjizerskohorského setkání se účastníci mj. seznámí s aktuálním děním v církvi, jednat budou i o aktivitách souvisejících s rozvíjející se oblastí církevní turistiky či se zde ČBK vyjádří k zahájení procesu beatifikace zakladatelky Kongregace Těšitele Božského Srdce M. Rosy Vůjtěchové.

Zástupci jednotlivých komisí či rad budou informovat o své činnosti a nebudou chybět ani novinky k národní pouti do Fatimy, která se chystá na září roku 2017. Stejně tak biskupové budou potvrzovat volbu ředitele Českého katolického biblického díla nebo se seznámí s možnostmi dalšího rozvoje Katolického týdeníku.  

Biskupové a zástupci řeholí se setkají i s místními věřícími či poutníky, a to při mši svaté v úterý 19. dubna 2016. Od 18.00 ji ve zdejší bazilice Navštívení Panny Marie budou celebrovat přítomní biskupové v čele s Václavem Malým, kázání se ujme emeritní plzeňský biskup František Radkovský. (zdroj: cirkev.cz)