Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Broumovský klášter se připojí k celosvětovému Dni Země celotýdenním programem


Datum:

Osvětové akce, workshopy, vzdělávací programy či výroba ekohraček. Bohatý program Týden Země v Broumově, do kterého se zapojí i broumovský klášter.

Broumovský klášter se připojí k celosvětovému Dni Země celotýdenním programem

Týden Země se koná ve dnech od 18. do 23. dubna. Jako Den Země je celosvětově uznávám 22. duben. Vzdělávací a kulturní centrum Klášter Broumov bude během týdne nabízet speciální vzdělávací programy pro školy na téma Fair Trade, a to v revitalizovaných prostorách Mezipatra Kláštera Broumov. Ve středu 20. dubna od 15 do 17 hodin se v klášterní zahradě uskuteční Recyklohraní - rodiny s dětmi si mohou přijít vyrobit ozdoby a hračky z recyklovaného materiálu.  

Hlavní program proběhne v pátek 22. dubna. V dopoledních hodinách bude na hřišti DDM Ulita probíhat osvětová akce na podporu zpětného odběru elektrospotřebičů, s hrami pro děti. Od 15 do 18 hodin pak v klášterní zahradě a v Mezipatře uskuteční Den Země I. "Na návštěvníky čeká workshop Zdravé stravování, stánky s regionálními produkty, zahradní hry - kuželky, kroket, ohniště s opékáním "hadů" a další ekoaktivity," sdělila za organizátory Martina Junková ze Vzdělávacího a kulturního centra Klášter Broumov. V 17 hodin proběhne v klášterní zahradě křest šachového stolku s Ondřejem Kobzou z celorepublikového projektu Šachy na ulici. Broumovský klášter se tak zařadí po bok dalším českým městům a místům, která oblíbené šachové stolky již instalovala. V 18 hodin se bude v klášterní Kreslírně promítat dokument o globálním oteplování Thule Tuvalu.  

V sobotu 23. dubna od 14 do 16 hodin bude Den Země II. pokračovat hravým odpolednem nejen pro rodiče s dětmi ve Schrollově parku v Broumově a na zahradě ZŠ Olivětín. Na návštěvníky čeká Kuličkiáda a Koloběžkiáda, informace o třídění odpadů a ochraně veřejné zeleně, bezpečné dopravě, výtvarné a sportovní aktivity. Během všech akcí je možné v Mezipatře broumovského kláštera zdarma navštívit výstavu o Fair Trade organizace NaZemi.

Týden Země v Broumově pořádají: Agentura pro rozvoj Broumovska, DDM Ulita, Besip, Město Broumov a Masarykova ZŠ – Olivětín. Více informací: www.klasterbroumov.cz.