Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Broumovský klášter nabízí výstavu obrazů výtvarnice Bedřišky Znojemské


Datum:

Výstava v tuzemsku i v zahraničí oceňované malířky Bedřišky Znojemské nazvaná Zamysli se! potrvá od 15. dubna do 22. května.

Broumovský klášter nabízí výstavu obrazů výtvarnice Bedřišky Znojemské

V revitalizovaných prostorách klášterního Lapidária se v pátek 15. dubna od 19 hodin uskuteční vernisáž výstavy více než čtyř desítek obrazů malířky Bedřišky Znojemské oceněné mnoha prestižními cenami v tuzemsku i zahraničí. Výstava bude přístupná každý den od 10.00 do 16.00 zdarma. Vernisáže se zúčastní také břevnovsko-broumovský převor P. Prokop Siostrzonek. Po skončení výstavy věnuje malířka obrazy broumovskému klášteru, v jehož prostorách budou díla vystavena.

Výtvarnice Bedřiška Znojemská se zaměřuje především na sakrální tvorbu. Během svého života vystavovala v New Yorku, Paříži, Římě či ve Stockholmu a za svou tvorbu získala jedenáct ocenění, z toho dvě zlaté medaile na mezinárodní výstavě talentů ve Stockholmu.

"Žijeme v době chvatu a spěchu. Prosím, zastavme se na chvíli. Dejme myšlenkám volnost a vklouzněme do světa snů, touhy, ale i tam, kde nás srdce bolí. Jak zhmotnit nehmotné? Symbolikou. Svět lidské duše do modré odívám, tam kde srdce hoří, rudě to zaplane i v obraze. A když tě něha obejme, ejhle – romantismus i technika malby promluví," komentuje svou tvorbu Bedřiška Znojemská.