Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Bohoslovci zamíří do farností


Datum:

Pětice bohoslovců z pražského semináře navštíví o víkendu okolo neděle Dobrého pastýře tři farnosti v naší diecézi.

Bohoslovci zamíří do farností

Jan Lukeš, Jiří Ondruš a Jakub Brabenec se podívají do farnosti sv. Martina v Dolním Újezdu, kde povedou 15. dubna od 19.00 bohoslovci přípravu na biřmování pro skupinu mládeže. V sobotu 16. dubna se v 10.00 setkají se skauty ve skautském středisku a dvě hodiny po poledni s obyvateli Domu s pečovatelskou službou. Večer v 19.00 pak opět povedou přípravu na biřmování, tentokrát pro skupinu dospělých. V neděli 17. dubna podají svědectví o povolání v rámci ohlášek při bohoslužbách v 7.45 a v 10.15.

Do Kutné Hory se chystá bohoslovec Metoděj Orel, kde podá svědectví o bohosloví. Společně s Josefem Hamanem pak navštíví Rokytnici v Orlických horách. Připravili si pro farníky ukázku přípravy čaje, prezentaci Jak se rodí kněz, podají osobní svědectví a v neděli 17. dubna představí farníkům miniprezentaci semináře. 
Veškerý program bude doprovázen modlitební stráží bohoslovců za dotyčné farnosti a jejich kněze, a děkováním za dobrou péči o bohoslovce ze strany otců biskupů, dobrodinců a podporovatelů.
O 4. neděli velikonoční 17. dubna, zvané jako neděle Dobrého pastýře, se v kostelích naší diecéze uskuteční sbírka na bohoslovce. (peš)