Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Festival Open Worldwide Stage pro mladé talenty v hradeckém Adalbertinu


Datum:

Druhý ročník mezinárodního hudebního festivalu představí mladé talenty ze Sýrie, Ruska nebo Ukrajiny.

Festival Open Worldwide Stage pro mladé talenty v hradeckém Adalbertinu

Mezinárodní hudební festival Open Worldwide Stage se uskuteční v sobotu 16. dubna 2016 od 17.00 v Adalbertinu Hradec Králové (tř. ČSA 300). V programu vystoupí zpěvačka Oxana Evsina z Ruska, houslista Nikita Minčuk z Ukrajiny, víkendový klub Nytočka Rodovodu a Multikulturní klub dětí a mládeže při Integračním centru pro cizince. Česko bude reprezentovat hradecký folkrockový písničkář Michal Horák a také charitní kluby pro děti a mládež, Střelka Dvůr Králové nad Labem a BAN! Havlíčkův Brod. Akci pořádá Integrační centrum pro cizince Diecézní charity Hradec Králové. Vstupné je zdarma.

"Na letošním ročníku jsme se rozhodli dát příležitost hlavně talentovaným teenagerům z různých zemí i z regionu, aby se navzájem poznali, motivovali a podpořili," říká Vlaďka Dobešová, koordinátorka aktivit z Integračního centra pro cizince Diecézní charity Hradec Králové, a pokračuje: "Jsme moc rádi, že na festivalu vystoupí také mladý zpěvák Michal Horák z Hradce Králové, který se už ve svých sedmnácti letech dokázal prosadit na české hudební scéně. Pro všechny mladé interprety bude velkou motivací."

Integrační centrum poskytuje cizincům bezplatně informační činnost, poradenství, kurzy češtiny a sociokulturních dovedností, zázemí pro volnočasové a zájmové aktivity, organizuje multikulturní a vzdělávací akce ve spolupráci s cizinci, školami a dalšími organizacemi v regionu. Jeho posláním je podpora integrace cizinců ze třetích zemí (tj. ze států mimo EU) a osob s udělenou mezinárodní ochranou (tj. cizinců se statusem azyl nebo doplňková ochrana) na území Královéhradeckého kraje do většinové české společnosti.

Plakát