Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Světový den mládeže v Krakově aneb přípravy předprogramu Dnů v diecézi


Datum:

Zástupci naší diecéze se zúčastnili pracovního jednání v Polsku, které se týkalo přípravy Světového setkání mládeže.

Světový den mládeže v Krakově aneb přípravy předprogramu Dnů v diecézi

V pátek 8. dubna 2015 jsme se vydali na další pracovní setkání do sousedního Polska, jehož hlavním tématem byly přípravy Světové setkání mládeže. Naše setkání začalo ve městě Kudowa Zdrój, kde jsme se sešli s diecézním koordinátorem Světového dne mládeže P. Pawlem Labudou a mladými dobrovolníky setkání. Navštívili jsme kostel sv. Bartoloměje, vedle kterého je hrob P. Gerharda Hirschfeldera, který se věnoval mladým lidem a za druhé světové války zemřel v koncentračním táboře. Viděli jsme kapli Czaszek – kostnici. Její zdi a strop jsou obloženy kostmi.

Během odpoledne jsme jezdili na místa klodzkého a zabkovického regionu, kde budou čeští účastníci setkání ubytovaní. Byli jsme se podívat na mariánských poutních místech v Bardo a Vambeřicích a v lázeňském městě Polanica. Mládež bude ubytovaná v rodinách, školách a klášterech, kde o ně bude dobře postaráno. Společný den jsme zakončili česko-polskou mší svatou u Sester Božího Srdce Ježíšova v Starczówe, kde jsme byli i ubytovaní. Večer jsme si povídali, zpívali české a polské písničky a zakoušeli velkou pohostinnost místních sester.

Sobotní den jsme začali společnou mší svatou. Po úžasné snídani jsme se vydali do Zabkowic, kde jsme měli pracovní jednání se starostou města u sester Klarisek. Domlouvali jsme různé podrobnosti ohledně podrobnějšího programu setkání mládeže, míst ubytování, hudby a liturgie. Naši polští přátelé nás vzali vyhlídkovou tvrz ve Srebrné Góry. Dvoudenní jednání jsme zakončili výborným obědem v místí restauraci, kde jsme se rozloučili a těšíme se další společné setkání.

Doporučený věk na Světový den mládeže je od 16 let. Cena účasti na setkání včetně předprogramu činí 5.800,- Kč a pouze v Krakově je 5.400,- Kč, ale tato cena platí jen do konce dubna. Potom bude vyšší. Další důležité informace naleznete na stránkách: krakov2016.signaly.cz, www.sdmswidnica.pl. (zd)