Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Přijďte na komponovaný večer o životě P. Josefa Toufara


Datum:

Klub Salaš zve na večer o P. Toufarovi. Zazní přednáška Miloše Doležala a výběr z knězových dopisů a kázání v podání herečky Jany Frankové.

Přijďte na komponovaný večer o životě P. Josefa Toufara

Ve středu 9. prosince 2015 ve 20.30 hodin se ve Velkém sále Nového Adalbertina uskuteční další z pravidelných programů Křesťanského akademického klubu Salaš, který studentům, členům akademické obce i širší veřejnosti nabízí zajímavé přednášky, besedy i jiné akce vždy ve středu po studentské mši svaté. Tato středa bude věnována životu a odkazu P. Josefa Toufara, o němž přijede mluvit ten pravděpodobně nejpovolanější znalec - Miloš Doležal. Během večera pak zazní i hudba a čtení z Toufarových dopisů a kázání v podání herečky Jany Frankové. Studentská mše svatá začíná v kostele Nanebevzetí Panny Marie v 19.30 hodin.

Miloš Doležal je český básník, spisovatel a publicista. Vystudoval obor nakladatelství na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy. Je autorem a spoluautorem řady rozhlasových pořadů a dokumentů zabývajících se druhou světovou válkou a komunistického teroru v Československu. Připravil k vydání memoáry Antonína Bradny Zaradoval jsem se, ale hlavně napsal knihu Jako bychom dnes zemřít měli, pojednávající o životě a smrti faráře Josefa Toufara, která získala v anketě Lidových novin v roce 2012 ocenění Kniha roku.  

Plakát