Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Zaposlouchejte se do Radia Proglas


Datum:

Vysílání Radia Proglas v týdnu od 7. do 13. 12. 2015.

Zaposlouchejte se do Radia Proglas

V pořadu z cyklu Laudato si´ chceme poskytnout příklady dobré praxe lidí, kteří usilují o zvýšení druhové pestrosti v místě, kde žijí. Navštívíme pana Františka Brůčka, který se stará o pozemek, na němž zbudoval vodní plochy, vysázel původní druhy dřevin a poskytl tak zázemí pro živočišné druhy, které by jinak nepřežily. Dále se podíváme za Radkem Mrhačem, zahradníkem, který činí totéž na své zahradě. Poslouchejte v pondělí 7. prosince ve 22.00 (do 22.25).

Vstupujeme do Svatého roku - Roku milosrdenství. K povídání o tom, co pro nás milosrdenství znamená, zve v Noční lince v pondělí 7. prosince od 22.30 (do 23.30) Anna Macková.

Kafemlýnek vysíláme v úterý 8. prosince od půl desáté dopoledne. Irena Kintrová se zeptá, jak se vám podařil začátek církevního roku. Otevřeme adventní úvahy Petra Piťhy a budeme společně přemýšlet nad různými dalšími texty o podstatě adventu a jeho prožívání.

Dětský národopisný soubor Brněnský Valášek působí od roku 1975 v centru moravské metropole a vede více než 100 dětí k lidové písni, tanci i zpěvu. Čtyřicetiletou historii přiblíží ve Folklorním okénku vedoucí souboru Alena Halašová, která se rovněž podělí o dojmy z nedávného slavnostního představení souboru Valašské obrázky. Poslouchejte ve středu 9. prosince v 16.55 (do 17.55).

Symphony of Nationsje skupina mladých lidí z různých zemí a různých kultur, která se díky organizaci Mládež s misií setkala v jednom německém městečku. Věnuje se akustickým chválám. Kapela vystoupila v srpnu na festivalu UNITED, kde s ní rozhovor natočil Luděk Strašák. Vysíláme v pátek 11. prosince v 19.15 (do 20.00).

Hospodin dovolil králi Šalamounovi, aby mu postavil chrám. Král se tohoto úkolu ujal, a při posvěcení Božího domu se slavnostně modlil. Text této modlitby nalezneme i v Bibli. Pro náš adventní cyklus Modleme se… jsme z ní vybrali krátký úryvek jako inspiraci. Naladíte v pátek 11. prosince ve 22.00 (do 22.25).

V pořadu Mezi slovy vás v sobotu 12. prosince zveme k setkání s běženci, kteří prchají před nepokoji ve své zemi. Budeme také mluvit s dobrovolníky z takzvaného Czech teamu, kteří se s nimi na takzvané Balkánské trase potkávají. Jaké důvody tyto lidi přivedly v polovině listopadu na srbsko-chorvatskou hranici? Odpovíme ve 22.10 (do 23.00).

Zima má spoustu práce, než všechno pokryje sněhem a správně zaleduje. Však by to nezvládla, kdyby jí nepomohli skřítci sněžníci a víly ledulky. Jedna ledulka se má vdávat, jenže závistivá Meluzína jí namluví, že musí mít krajkové šaty, jinak není pravá nevěsta. Ale kde je vzít? Uslyšíte v pohádce Leny Freyové v neděli 13. prosince ve 14.00 (do 14.30).

Vysílání Radia Proglas je možné poslouchat on-line. Vysílací frekvence pro jednotlivé regiony a také mnoho zajímavých informací najdete na internetové adrese www.proglas.cz.