Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Katolický týdeník povede Kateřina Koubová


Datum:

Nejčtenější katolické periodikum u nás povede od 1. ledna 2016 Kateřina Koubová. Vystřídá dosavadního šéfredaktora Antonína Randu, který týdeník řídil od roku 2003.

Katolický týdeník povede Kateřina Koubová

Kateřina Koubová byla zvolena na 103. plenárním zasedání České biskupské konference (ČBK) na základě podkladů odborné výběrové komise. Stane se v pořadí sedmou šéfredaktorkou tohoto periodika. "Jsme rádi, že do listu českých a moravských diecézí přichází osobnost, jakou je právě paní Kateřina Koubová," řekl předseda ČBK kardinál Dominik Duka. 

Kateřina Koubová v mediální sféře působí od roku 1997 a má zkušenosti z různých redakcí v České republice i zahraničí. Nejdéle, takřka 11 let, působila v Mf Dnes (ekonomická redakce) a také jako zpravodajka v Bruselu. Předchozí zkušenosti sbírala v redakcích ČTK, týdeníku Euro, Reuters France či info portálu Presseurop v Paříži. Je členkou poroty European Book Prize, která se uděluje v Bruselu. Vystudovala Mezinárodní vztahy na VŠE v Praze, mluví anglicky, francouzsky, italsky a rusky.

Katolický týdeník je oficiální tištěný týdeník České a Moravské církevní provincie. Informuje o dění v katolické církvi v České republice a ve světě. Zabývá se rovněž významnými událostmi v jiných církvích či ekumenickém hnutí. Je nejčtenějším katolickým periodikem u nás. Má tři pravidelně vycházející přílohy: Perspektivy, Doma a diecézní zpravodajství. (zdroj: cirkev.cz)