Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Jako dík za svobodu a demokracii zněla rytmická hudba


Datum:

Na tři sta věřících se sešlo na poutním místě Hora Matky Boží u Králík, aby poděkovali za dar svobody a demokracie. Za zvuku rytmické hudby.

Jako dík za svobodu a demokracii zněla rytmická hudba

Setkání, pojaté jako setkání rytmických skupin, se konalo 15. listopadu na Hoře Matky Boží u Králík. Po prvním setkání v loňském roce se totiž pořadatelé shodli na tom, že podobné akce mají smysl a že je třeba se scházet, děkovat Bohu za dary svobody a demokracie, které dnes považujeme za samozřejmé, ale stále jsou ohrožovány. Blízkost státního svátku Den boje studentů za svobodu a demokracii je tím nejvhodnějším časem.

Hlavními organizátory setkání jsou lidé, kteří kvůli nesvobodě před rokem 1989 trpěli a byli pronásledováni za projevy náboženského života. Především za radost z výsledků II. vatikánského koncilu, které s nadšením pomáhali zavádět do bohoslužeb a do života křesťanů v naší zemi. Mnozí kvůli tomu byli vyslýcháni státní bezpečností i vyloučeni z vysokých škol.

Na letošním setkání si účastníci s chutí zazpívali písně, jejichž texty a melodie pomáhaly od roku 1968 formovat víru již dvou generací. Při mši svaté se modlili za oběti hrozných teroristických útoků v Paříži v pátek 13. listopadu, a připomněli si také, jak strach, nenávist a nesnášenlivost stále ohrožuje vzácný dar svobody, který si jistě nikdo nechce nechat vzít.

Fotogalerie