Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Galerie: Pražskému Jezulátku poutníci děkovali za NEK


Datum:

Poutníci nejen z královéhradecké diecéze putovali za Pražským Jezulátkem. Poděkovali tak za Národní eucharistický kongres.

Galerie: Pražskému Jezulátku poutníci děkovali za NEK

Pouť k Pražskému Jezulátku se uskutečnila v sobotu 14. listopadu a připojili se k ní poutníci z Čech i Moravy, aby spojili poutní den zakončený děkovnou bohoslužbou v chrámu Panny Marie Vítězné – u Pražského Jezulátka s díkůvzdáním za Národní eucharistický kongres. Mezi poutníky letos byl celý autobus z Deblína, ze Strakonic, vlakem připutovali poutníci z Pardubic, Hradce Králové, Brna, ale i z dalších koutů Čech i Moravy. Bylo velkou radostí, že se k nám připojili i mnozí mladí.

Program zahájila společná návštěva pražského arcibiskupství a pokračoval zpěvem litanií k našim národním patronům v katedrále sv. Víta, Vojtěcha a Václava i modlitbou a znělkou NEK. Následovala společná cesta Prahou k Pražskému Jezulátku, kde jsme společně poděkovali malému Dítěti – Pražskému Jezulátku za dar Národního eucharistického kongresu při mši svaté a při slavnostním Te Deum. Tradice této poutní cesty k milostné sošce Pražského Jezulátka, jejíž úcta je rozšířena po celém světě, vznikla díky výzvě kardinála Dominika Duky před deseti lety a královéhradecké poutní centrum každý rok v tomto listopadovém termínu připravuje cestu do Prahy.

Letošní 14. listopad byl také velmi hlubokým dnem spojení s oběťmi teroristického útoku v Paříži. Účastníci se připojili v modlitbách u Malého Dítěte Ježíše k těm, kteří takto činí nejen ve Francii, ale na celém světě.

S vděčností za velkou pomoc i vyslyšení mnohých modliteb děkuji Pražskému Jezulátku v tolika životních situacích – sama za sebe i za mnoho blízkých, přátel a ctitelů Malého Krále z naší země a z tolika dalších po celém světě. (Hana Frančáková)

Fotogalerie