Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Sekce pro mládež ČBK slavila v naší diecézi


Datum:

Královéhradecká diecéze hostila účastníky oslav 25 let Sekce pro mládež České biskupské konference. Přijeli do Špindlerova Mlýnu.

Sekce pro mládež ČBK slavila v naší diecézi

Čtvrtstoletí existence oslavila o víkendu 7. a 8. listopadu 2015 Sekce pro mládež České biskupské konference (ČBK). Na Erlebachově boudě ve Špindlerově Mlýnu v Krkonoších se sešlo přes 200 bývalých i současných spolupracovníků. Byli pozváni i s rodinami, takže nechyběla ani padesátka dětí.

Hlavní části oslav proběhly v sobotu odpoledne a večer. Setkání zahájila společná bohoslužba, kterou sloužil olomoucký arcibiskup Jan Graubner, první delegát ČBK pro mládež. Následoval program, který zábavnou formou shrnul a připomenul 25 let působení Sekce.

Na náročné začátky vzpomenul P. Miroslav Šimáček a zázraky spojené s působením na Sekci připomněl P. Vít Zatloukal. Současný ředitel P. Jan Balík pak poznamenal: "Novou zkušeností pro mě je, jak schopní spolupracovníci se dají mezi mladými najít."

Program připomněl také důležité akce, které Sekce pořádá, lidé si prohlédli výstavu o historii Světových dnů mládeže, fotografie z posledního Světového dne mládeže v Rio de Janeiru nebo z různých kurzů animátorů a také ze Studijně-formačního kurzu.

Večer čekalo účastníky divadelní představení Lúče otcovstva, které podle předlohy Karola Wojtyly předvedli herci z Teatra Colorata. Den završilo posezení a tanec u cimbálové Varmužovy muziky.

Při nedělní mši svaté na svou práci s mládeží vzpomínal biskup Jiří Paďour, který všem připomněl, že nejdůležitější je Ježíšova oběť za nás.

Účastníci se rozjížděli s vděčností, že mohli děkovat Bohu nejen za vykonané dílo, ale i za to, čím je služba pro mládež osobně obohatila a v čem je důležitým vkladem pro jejich současný život. (zdroj: cirkev.cz)