Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Zaposlouchejte se do Radia Proglas


Datum:

Vysílání Radia Proglas v týdnu od 9. do 15. 11. 2015.

Zaposlouchejte se do Radia Proglas

V prvním dílu nového vzdělávacího cyklu Islám – znamení doby představíme osobnost hlavního proroka tohoto náboženství – Mohameda. Zmíníme se také o kontextech jeho doby, geopolitické situaci a prorokových metodách hlásání. Hostem pořadu je doktor teologie Jaroslav Franc. Zachytíte v pondělí 9. listopadu od 16.00 (do 16.25).

O nadměrné produkci odpadu a možnostech jeho opětovného využití budeme v seriálu Laudato si´ hovořit s vedoucím poradny ekologického institutu Veronica Petrem Ledvinou. Jak můžeme přispět ke snižování produkce odpadů? Jak je můžeme opětovně využívat? Jak dlouhá je ještě cesta k cyklickému modelu produkce, k níž vyzývá papež František? Nad otázkami se budeme zamýšlet v pondělí 9. listopadu ve 22.00 (do 22.25).

S doktorkou Hanou Levíčkovou, která je laktační poradkyně, budeme hovořit v úterním Kafemlýnku 10. listopadu. Proč je kojení radost a co přináší maminkám i dětem?  Ptejte se od 9.30 (do 10.30) na téma správná technika kojení nebo na nezastupitelnost mateřského mléka pro zdravý vývoj miminka a o vztahu, který mezi maminkou a děťátkem díky kojení roste.

V Barvínku se v úterý 10. listopadu vypravíme za skauty. Anežka Jakubcová navštívila Svojsíkův závod, v něm soutěží skautské družiny každý lichý rok v nejrůznějších disciplínách, které mohou využít i v běžném životě. Od 16.00 (do 16.55) se ale budeme bavit také o skautském hnutí a o skautech.

Noemiraclesje mladá křesťanská skupina z Třinecka v čele se zpěvačkou Noemi Bocek. Kapela letos vystoupila na festivalu United ve Vsetíně. Právě tam vnikl rozhovor, který naladíte v deníku Jak se vám líbí ve středu 11. listopadu v 19.15 (do 20.00).

Světově proslulý pěvec Adam Plachetka bude hostem Oktávy v pátek 13. listopadu, která je již čtvrtým zastavením cyklu Roman Válek představuje hosty. Naladíte v 16.55 (do 17.25).

Před dvěma lety vznikla v Palkovicích u Frýdku-Místku skupina Jazzda. Hraje směs jazzu, funku, blues a dalších žánrů. V repertoáru má jak vlastní skladby, tak úpravy jazzových standardů. Jazzda zahraje v našem studiu živě v rámci pořadu Jak se vám líbí v pátek 13. listopadu v 19.15 (do 20.00).

Britská skupina Pink Floyd sice zanikla v polovině 90. let, ale v roce 2014 nečekaně vydala nové album The Endless River, které ovšem ve skutečnosti úplně nové není. Současně připravil francouzský kytarista vietnamského původu Nguyen Lê vlastní albovou poctu jednomu z nejslavnější alb Pink Floyd.Obě alba si představíme v pořadu Slyšte, lidé! v sobotu 14. listopadu v 19.15 (do 20.15) a přidáme několik velkých hitů z 60. a 70. let.

Hosty misijní kavárny Õde v Olomouci budou tentokrát Mexičanka a Ukrajinka. Roxana Gonzalez Lopez se přivdala do ČR asi před čtyřmi roky. Střídavě u nás a v Mexiku vychovává svého syna, který se narodil v Česku. Připravuje se pomalu na to, že bude tady trávit stále více času, jakmile syn začne chodit do školy. Proto se učí intenzivně česky a využívá pomoci Oleksandry Burdové. Ta je sice z Ukrajiny, ale ve spolku Žebřík pomáhá cizincům s integrací do české společnosti. Záznam z další besedy z cyklu Bez obav? naladíte v sobotu 14. listopadu ve 22.10 (do 23.00).

Vysílání Radia Proglas je možné poslouchat on-line. Vysílací frekvence pro jednotlivé regiony a také mnoho zajímavých informací najdete na internetové adrese www.proglas.cz.