Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Hradec Králové se těší na Setkání národů


Datum:

Třicet kultur čtyř kontinentů pod jednou střechou. Takové je Setkání národů, které se uskuteční v Adalbertinu v Hradci Králové.

Hradec Králové se těší na Setkání národů

 

Setkání národů nabízí příležitost poznat národní tradice, umění a zvyky cizinců z různých zemí, kteří u nás žijí, pracují anebo studují. "Návštěvníci na jednom místě doslova projdou svět od Ameriky přes Evropu, Afriku až po Asii. Letos se poprvé představí Nigérie, Libérie nebo Kapverdy," říká Jana Karasová z Diecézní charity Hradec Králové, jejíž integrační centrum pro cizince je spolupořadatelem akce.

Program pro veřejnost zahájí v 10. listopadu v 16.00 hodin indická pohádka O přátelství v podání divadelního souboru Světáci při Integračním centru pro cizince. "Těšit se dále můžete na hudební a taneční vystoupení ekvádorských indiánů ze skupiny Chayag nebo španělské flamenco v podání souboru Duende," zve Jana Karasová a doplňuje, že na závěrečném koncertu vystoupí zpěvačka Giulia Catania (Itálie), hradecký folkrockový zpěvák Michal Horák (ČR) a Oxana Evsina (Rusko), Alvina Aghahanyan (Arménie) a interpreti z dalších zemí. Po celý den bude probíhat výstava uměleckých dřevořezeb a výtvarných prací uprchlíků z Pobytového střediska Ministerstva vnitra ČR Kostelec nad Orlicí. Součástí programu budou také etnické ochutnávky nebo ukázky národních oděvů a tradičních výrobků. Vstup je zdarma. (peš)

Více informací naleznete také na www.cizincihradec.cz externí odkaz a na facebooku externí odkaz