Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Přihlaste se do Akademie pro aktivní třetí věk


Datum:

Povzbuzení starším lidem ke konkrétním aktivitám a pomoci druhým nabízí Akademie pro aktivní třetí věk. Připravilo ji Diecézní centrum pro seniory.

Přihlaste se do Akademie pro aktivní třetí věk

Diecézní centrum pro seniory zve seniory, animátory seniorů a další zájemce na zahajovací setkání Akademie pro třetí věk. Hlavním cílem akce, která se uskuteční 19. listopadu, je povzbudit starší lidi ke konkrétním aktivitám a pomoci druhým v církvi i ve světě.

Tématem prvního setkání bude podpora spirituálního života seniorů. Program zahájí bohoslužba, kterou bude v 9.00 hodin v kapli sv. Josefa (vchod z ulice Na Kropáčce) celebrovat P. Jan Kunert. Ten také později v sále Nového Adalbertina promluví na téma Proč je důležité prohlubovat ve stáří svůj vztah k Bohu. Po obědě bude následovat přednáška vedoucí Diecézního centra pro seniory Veroniky Čepelkové na téma Být povzbuzen a povzbuzovat - jak se mohu ve farnosti konkrétně zapojit? Na závěr vystoupí Jana Žáčková s Praktickou ukázku duchovního programu pro farní společenství seniorů. Máte-li zájem se akce zúčastnit, přihlaste se nejpozději do 16. listopadu v Diecézním centru pro seniory (Biskupství královéhradecké, Velké náměstí 32, 500 03 Hradec Králové, tel.: 495 063 661, 737 215 328, email: dcs [at] bihk.cz). (peš)