Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Galerie: Velká klokotská pouť


Datum:

Minulou sobotu navštívil královéhradecký biskup Jan Vokál Klokoty, kde celebroval poutní mši svatou a zúčastnil se besedy.

Galerie: Velká klokotská pouť

V sobotu 15. srpna 2015 se uskutečnila Velká klokotská pouť k příležitosti svátku Nanebevzetí Panny Marie. Hlavní mši svatou v 10.00 hodin celebroval královéhradecký biskup Jan Vokál. Nejdříve byl uvítán administrátorem farnosti P. Jiřím Můčkou, OMI a květinami spolu se srdečnou básničkou od dětí z farnosti, poté v kázání zdůraznil úlohu P. Marie pro dnešní svět. Jeho slova byla opravdu živou vodou pro mnohé poutníky. Řekl, že P. Marie je žena, která zprostředkovává kontakt s Kristem a to, že si Bůh vyvolil právě ji, není náhodnou. Ona je spolehlivou cestou ke Kristu pro křesťanská společenství, rodiny, pro trpící i umírající. Ústy biskupa bylo řečeno, že P. Maria vnáší Ducha svatého do světa a nanebevzetím nás neopouští, právě naopak, mnohokrát se již zjevila a my se máme nechat vést její rukou za Kristem.

Po této promluvě pokračovala mše svatá a věřícím nevadil ani déšť, který zkropil zem. Ve 14 hodin pak proběhla beseda s biskupem a v 15 hodin byly Klokotské hodinky. Sobotní den byl zakončen mší svatou v 17 hodin. Nedělní mši potom celebroval P. Bogdan Sikora, OFM Conv., provinciál minoritů v České Republice. Celý dvoudenní svátek mohli poutníci zakončit Klokotskými hodinkami se svátostným požehnáním.

M.U. poutnice

 

Fotogalerie