Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Přihlaste se do druhého kola přijímacího řízení pro obor Náboženská výchova


Datum:

Pedagogická fakulta Univerzity Hradec Králové nabízí druhé kolo přijímacího řízení ke studiu Náboženské výchovy. Přihlášky podávejte do 7. srpna.

Přihlaste se do druhého kola přijímacího řízení pro obor Náboženská výchova

Upozorňujeme na konání 2. kola přijímacích zkoušek k bakalářskému kombinovanému (tzv. dálkovému) studiu s teologickým zaměřením, které v součinnosti s Biskupstvím královéhradeckým – Diecézním teologickým institutem (DTI) otevírá v akademickém roce 2015/2016 Pedagogická fakulta Univerzity Hradec Králové. Přímo v Hradci Králové tak lze o sobotách (cca desetkrát za semestr) studovat obor Náboženská výchova, který je realizován v rámci širokého studijního programu Specializace v pedagogice a který tak kromě vzdělání v katolické teologii nabízí i pedagogicko-psychologickou průpravu vhodnou nejen pro katechety, ale též pro ostatní spolupracovníky při farních i dalších pastoračních aktivitách.

Výuku hlavních teologických předmětů přitom zajišťují duchovní královéhradecké diecéze. Pro zájemce o studium bakalářského oboru je též důležité, že po jeho absolvování se jim nabízí možnost navazujícího magisterského studia na Katolické teologické fakultě Univerzity Karlovy i na dalších teologických fakultách.

Přihlášku k bakalářskému studiu je třeba podávat nejpozději do 7. srpna 2015 na adresu Pedagogické fakulty UHK. Obecné informace k přijímacímu řízení jsou uvedeny na internetových stránkách Univerzity Hradec Králové v sekci Pedagogická fakulta/Studium/Přijímací řízení: https://www.uhk.cz/cs-CZ/PDF/Studium/Prijimaci-rizeni-(1).

Přijímací zkouška (v termínu mezi 31. 8. a 4. 9. 2015), proběhne ve formě pohovoru, který bude zaměřen na otázky související s motivací ke studiu, s představami o náplni teologického studia a s dalšími předpoklady, ke kterým lze počítat i aktivní zapojení do života farnosti. Doporučujeme uchazečům, aby si k vlastnímu přijímacímu pohovoru s sebou opatřili doporučení ke studiu od duchovního správce.

Pozornosti zájemců o prezenční studium s etickou, religionistickou, filozofickou, kulturně-antropologickou a pedagogicko-psychologickou náplní doporučujeme obor Transkulturní komunikace. Další informace týkající náplně studia Náboženské výchovy či přijímací zkoušky rád poskytne sekretář DTI Jan Hojda (tel. 737 215 333; e-mail: hojda [at] bihk.cz).