Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Motorkáři přijeli do Lanškrouna. Pro požehnání


Datum:

Děkan Zbigniew Czendlik požehnal dvěma stovkám motorkářů z celé republiky.

Motorkáři přijeli do Lanškrouna. Pro požehnání

Kolem dvou stovek motorkářů z celé České republiky se v sobotu 16. května sjelo ke kostelu sv. Václava v Lanškrouně. Do nové sezóny jim i jejich strojům požehnal děkan lanškrounské farnosti Zbigniew Czendlik. Přes sto dvacet motocyklů byly odstavených nejen před kostelem, ale zaplavily celé Jiráskovo náměstí.

Žehnání motorkářům se letos konalo už podvanácté, přitom podesáté přímo v Lanškrouně. K obdivování bylo mnoho krásných strojů. Unikátem, jediným v republice, byla např. stavba české výroby s motorem Tatra 613, které Zbigniew Czendlik neodolal a vyzkoušel si ji. Nastartovat si však netroufl.


Farář, oděn do motorkářského trička, pozval všechny do kostela. "Je důležité, abyste byli pány svých strojů a ne stroje vašimi pány. Aby to neskončilo tragicky," řekl mimo jiné. Celý kostel při společné modlitbě také vzpomenul kamarády a přátele, kteří už mezi námi nejsou.


Nakonec Zbigniew Czendlik poctivě obešel všechny stroje a s požehnáním, aby se jim vše špatné vyhnulo, je pokropil svěcenou vodou. (Foto: Marie Hrynečková)