Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Jak učit děti s poruchami? Katecheti už to vědí


Datum:

Biskupské gymnázium Bohuslava Balbína přivítalo účastníky diecézního setkání katechetů. Jako téma si zvolili výuku dětí s poruchami.

Jak učit děti s poruchami? Katecheti už to vědí

Osm desítek katechetů, pastoračních asistentů a učitelů náboženství se v sobotu 24. ledna sjelo do Hradce Králové na diecézní setkání katechetů. „Aktuálním tématem je v současné době příprava metodických materiálů pro výuku náboženství a pro katechezi. Jedná se o celostátní projekt. My se na něm podílíme pro věkovou skupinu děti. Setkání jsme proto zaměřili na děti, zejména na ty, které trpí poruchami chování, učení či pozornosti. Výuka náboženství by měla být schopna pozvat mezi nás i tyto děti,“ řekla vedoucí diecézního Katechetického a pedagogického centra Marie Zimmermannová.

Zvolené zaměření našlo mezi posluchači velkou odezvu. „Při katechetické práci se stále častěji potýkám s podobnými skupinami dětí a přednáška specialistky Evy Klabanové mi vyjasnila, jak s nimi pracovat a které postupy aplikovat,“ uvedla sestra Alena Rousová z Hradce Králové.

Setkání dokonce přilákalo i zájemce z řad rodičů. „Syn trpí uvedenými potížemi a já po setkání vím, jaké jsou možnosti ve škole, jak k synovi přistupovat, že nemá mít asistenta pedagoga, ale osobního asistenta. Zkrátka jsem nadšená,“ svěřila se Radka Motyčková z Havlíčkova Brodu. (peš)