Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Zaposlouchejte se do Radia Proglas


Datum:

Přinášíme vám nabídku vysílání Radia Proglas od 1. do 4. ledna.

Zaposlouchejte se do Radia Proglas

Úcta, důvěra i zbožnost – to vše se ve vztahu k Panně Marii objevuje v lidových písních. Na tyto aspekty se zaměří  Folklorní okénko ve čtvrtek 1. ledna na svátek Matky Boží.  Zachytíte od 16.55 (do 17.55).

Ve čtvrtek 1. ledna přineseme zamyšlení profesora Ctirada Václava Pospíšila o Panně Marii. Naladíte už ve 21.30 (do 21.55).

Každý první pátek v měsíci se v kostele sv. Ludmily na náměstí Míru v Praze konají Adorace a modlitby za rodiny, za nová duchovní povolání a za věrnost všech. Pořad Živě z Prahy vás v pátek 2. ledna na tuto pravidelnou modlitební akci pozve. Pozvání přijala jedna z hlavních organizátorek sestra Anežka a boromejka sestra Bohuslava. Naladíte od 9.30 (do 10.30).

Reportáž z Evropských dnů důvěry, které letos proběhnou v Praze, nabídneme v pořadu Všimli jsme si v pátek 2. ledna v 16.00 (do 16.45).

Josef Schreier je zapomenutý kantor a skladatel pocházející z Dřevohostic. Tamní patriot Zdeněk Smiřický se zasloužil o novodobou propagaci jeho díla a novodobé premiéry jeho skladeb. V Oktávě v pátek 2. ledna zazní ukázky ze Schreierovy vánoční mše Missa pastoralis in C v podání Smíšeného pěveckého sboru Uničov. Zachytíte od 16.55 (do 17.25).

Číhošťský zázrak - událost, kterou není třeba příliš představovat. Rozhovor s básníkem a publicistou Milošem Doležalem pojednává o jeho hlavním aktérovi - knězi Josefu Toufarovi, za jehož působení v Číhošti k údajnému tajemnému pohybu křížku na oltáři došlo. Kdo byl P. Josef Toufar? Jaká byla jeho cesta ke kněžství a co ho formovalo? Jaké jsou vzpomínky jeho současníků? Odpoví pořad z cyklu Dotýkání světla v pátek 2. ledna ve 22.00 (do 22.25).

Ohlednutí se za rokem minulým a něčím navíc nabízí pořad TWR Na sobotní frekvenci Proglasu.  Vlastimil Kolegar bude hovořit s doktorkou psychiatrické poradny Zuzanou  Kasalovou v pořadu s datem 3. ledna v čase od 8.00 (do 9.00).

Exhortaci papeže Františka Evangelii gaudium představíme v Knihovničce Proglasu v neděli 4. ledna ve 13.20 (do 13.30).

Vzpomínky tajně vysvěceného kněze – to je podtitul rozhovoru s P. Janem Rybářem, který uvedeme v cyklu Křesťan a svět v neděli 4. ledna v 17.00 (do 17.30).

V aktuálním týdnu vysíláme v přímém přenosu následující bohoslužby:

v pátek 2. ledna v 18.00 mši svatou z kostela sv. Augustina v Brně, v neděli 4. ledna v 9.00 mši svatou z kostela sv. Jana Nepomuckého v Plzni-Borech.

Vysílání Radia Proglas je možné poslouchat on-line. Vysílací frekvence pro jednotlivé regiony a také mnoho zajímavých informací najdete na internetové adrese www.proglas.cz.