Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Sestry v Rokoli oslavily sté výročí Schönstattského hnutí


Datum:

V mariánském poutním místě Rokole o víkendu oslavili sté výročí Schönstattského hnutí. Bohoslužbu sloužil biskup Jan Vokál.

Sestry v Rokoli oslavily sté výročí Schönstattského hnutí

Dne 18. října 2014 uplynulo sto let od chvíle, kdy P. Josef Kentenich spolu se svými svěřenci uzavřel v německém Schönstattě úmluvu lásky s Pannou Marií. Z tohoto nepatrného začátku vyrostlo velké mariánské, výchovné apoštolské hnutí, které je rozšířeno po celém světě.

V naší diecézi má Schönstattské hnutí své centrum v Rokoli u Nového Města nad Metují. Přestože hlavní oslavy jubilea proběhly při letošní pouti v květnu, sešli se právě v sobotu 18. října členové Schönstattského hnutí na „rodinné“ slavnosti. Nejprve si vyslechli přednášku P. Kentenicha – tzv. Zakládací listinu, a obnovili úmluvu lásky s Pannou Marií, podle vzoru svého zakladatele.

Při slavností bohoslužbě s biskupem Janem Vokálem děkovali účastníci za milosti uplynulých let. Otec biskup ve své homilii navázal na slova Janova evangelia o scéně pod křížem a Schönstattskou rodinu povzbudil v mariánské úctě a projevil vděčnost za její působení.

Na znamení vyslání do nového století Schönstattu požehnal na konci mše svaté kříže jednoty, které symbolicky vyjadřují spojení Ježíše s Marií, a které byly potom rozdány.

Setkání pokračovalo po občerstvení sledováním přenosu z hlavních oslav ze Schönstattu. (sestra Václava, foto Oldřich Krchňák)