Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Češi jsou v pomoci misiím štědří


Datum:

Před 88 lety vyhlásil Pius XI. předposlední říjnovou neděli za Misijní. Celosvětový den modliteb je spojený se sbírkou, z níž se pravidelně podporují potřební.

Češi jsou v pomoci misiím štědří

V mnoha farnostech se již od začátku měsíce října lidé modlí misijní růženec, účastní se adorací za misie, připravují děti na vstup do Misijního klubka, chystají krásné misijní nástěnky. Nechybí ani tradiční akce PMD: Misijní jarmarky®, Misijní koláče® a Misijní štrúdlování®. Ze zkušeností všechny tyto podniky přispívají i k oživení farností či společenství, ve kterých se Misijní neděle připomíná. 

I letos přichází pracovníci misií v rámci oslav s nabídkou vytvoření společného Misijního Mostu Modlitby, a to v předvečer letošní Misijní neděle, tj. v sobotu 18. října ve 21.00. Všichni zájemci se mohou doma či v kostele sejít, zapálit svíčku a pomodlit se růženec nebo jakoukoliv modlitbu za misie, misionáře, chudé a trpící lidi, za šíření radosti evangelia na celém světě. Svíce pro tuto aktivitu mohou být předem požehnány v kostele.

 „Všechny peníze, které PMD v tento den sesbírají ve všech farnostech a diecézích různého ritu na celém světě, tvoří Fond solidarity pro zřízení programu všeobecné pomoci a nesmí se použít na jiné účely,“ vysvětluje P. Jiří Šlégr.

Na základě statistik Papežského misijního díla Šíření víry, které podporuje a koordinuje pomoc světovým misiím, existuje srovnání velikosti finančních částek posílaných z jednotlivých zemí do misií. Česká republika zaujímá v Evropě 11. místo, přičemž za sebou nechává např. Švýcarsko, Slovensko, Skotsko a Portugalsko.

„Věříme, že i díky Vaší pomoci se budeme umísťovat a tím i pomáhat chudým stále lépe,“ komentuje výsledek P. Jiří Šlégr. (lb)

Více informací naleznete na internetových stránkách Papežských misijních děl