Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Anna Maclová získala Cenu Charity


Datum:

Charita ocenila pracovníky v oblasti dobročinnosti. Cenu udělila i bývalé ředitelce Oblastní charity Hradec Králové Anně Maclové.

Anna Maclová získala Cenu Charity

Anna Maclová nastoupila do Oblastní charity Hradec Králové na pozici ředitelky v roce 1998. Původní azylový dům přeměnila v moderní středisko pomoci lidem bez domova. Založila azylový dům pro maminky s dětmi, stála u zrodu Poradny pro lidi v tísni i Intervenčního centra pro osoby ohrožené domácícm násilím. Založila Středisko rané péče Sluníčko, které pomáhá rodinám pečujícím o dítě s postižením a věnovala se také domácí hospicové péči.

Slavnostním oceněním vyvrcholila každoroční připomínka patrona charitního díla sv. Vincence z Pauly. Setkání se uskutečnilo 23. září v pražském kostele svatého Tomáše. Devět vynikajících pracovníků a dobrovolníků na něm převzalo z rukou biskupa Pavla Posáda, ředitele Lukáše Curyla a zástupce firmy T-Mobile Borise Kučery Cenu Charity ČR za rozvoj charitního díla.

Udělování Ceny Charity je součástí každoroční celostátní kampaně Den Charity, která se koná v období kolem svátku sv. Vincence z Pauly (27. září) podle možností místních Charit. Většinou jsou pořádány dny otevřených dveří, prezentace a kulturní a společenské akce. (peš)

Seznam oceněných