Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Nová kniha Tomáše Petráčka o proměnách křesťanství v 16. století volně ke stažení


Datum:

Zájemci si mohou volně stáhnout novou knihu historika a kněze hradecké diecéze Tomáše Petráčka. Publikace nese název Adaptace, rezistence, rezignace.

Nová kniha Tomáše Petráčka o proměnách křesťanství v 16. století volně ke stažení

Nová kniha Adaptace, rezistence, rezignace s podtitulem Církev, společnost a změna v novověkých dějinách je volně ke stažení na stránkách Katedry kulturních a náboženských studií Pedagogické fakulty Univerzity Hradec Králové: www.transkulturnikomunikace.cz

Autor se v ní zabývá proměny evropského křesťanství a hlavně reakcemi církevních elit na společenské a náboženské turbulence 16. století, kde nachází historické kořeny budoucí sekularizace a ztráty dynamiky a inovativnosti evropského křesťanství.

Doc. PhDr. Tomáš Petráček Ph.D., Th.D. je kněz hradecké diecéze, který působí jako kaplan akademické obce v Hradci Králové a jako vedoucí výše uvedené katedry, která nabízí tříleté bakalářské obory Náboženská výchova v kombinovaném studiu a originální humanitní obor Transkulturní komunikace v prezenční i kombinované formě. Na katedře kulturních a náboženských studií působí i další kněžské osobnosti diecéze jako P. David Bouma Th.D., P. Vojtěch Brož Th.D., P. ThLic. Jiří Heblt či P. Dr. Jiří Pešek a P. PhDr. Radek Martinek Ph.D.

Katedra každoročně poskytuje kompletní bakalářské vzdělání v oboru teologie dvěma až třem desítkám uchazečů, kteří mají stále možnost se do 15. srpna přihlásit ke studiu a 26. srpna jít k druhému kolu přijímacích zkoušek.