Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Druhé kolo přijímacích zkoušek na Náboženskou výchovu


Datum:

Zájemci o studium teologie v Hradci mají jedinečnou šanci. Fakulta vyhlásila druhé kolo přijímacích zkoušek. Přihlášku je potřeba odevzdat do 15. srpna.

Druhé kolo přijímacích zkoušek na Náboženskou výchovu

Vzdělávání ve víře, ve kterém se křesťané otevírají bohatství apoštolské nauky, učí se jí stále více naslouchat a v jejím světle rozumět člověku i světu, patří k důležitým rozměrům křesťanského života.

V této souvislosti by byla škoda nevyužít zvláštní nabídky, která otevírá možnost sobotního studia s teologickým zaměřením přímo v Hradci Králové. V součinnosti s  Biskupstvím královéhradeckým – Diecézním teologickým institutem nabízí Pedagogická fakulta Univerzity Hradec Králové tříleté kombinované (tzv. dálkové) studium bakalářského oboru Náboženská výchova. Obor je realizován v rámci širokého studijního programu Specializace v pedagogice a kromě vzdělání v katolické teologii poskytujepedagogicko-psychologickou průpravu vhodnou nejen pro katechety, ale též pro široké spektrum dalších zájemců, spolupracovníky při farních i dalších pastoračních aktivitách nevyjímaje. Studium lze přitom díky druhému kolu přijímacích zkoušek zahájit ještě v nastávajícím akademickém roce 2014/2015.

Za pozornost stojí, že výuku naprosté většiny teologických předmětů oboru zajišťují duchovní královéhradecké diecéze, kteří jsou k tomu kvalifikování studiem na zahraničních i českých univerzitách i vlastní vědeckou a pedagogickou činností. Pro zájemce o studium bakalářského oboru je též důležité, že po jeho absolvování se jim nabízí možnost navazujícího magisterského studia na Katolické teologické fakultě Univerzity Karlovy i na dalších teologických fakultách. Samotná výuka pak probíhá, jak už bylo výše zmíněno, o sobotách a to cca desetkrát za semestr.

Přihlášku k bakalářskému studiu je třeba podávat nejpozději do 15. srpna 2014 na adresu Pedagogické fakulty Univerzity Hradec Králové. Obecné informace k přijímacímu řízení jsou uvedeny na internetových stránkách Univerzity Hradec Králové v sekci: Studium / Přijímací řízení / Pedagogická fakulta / Základní informace (http://www.uhk.cz/cs-cz/studium/prijimaci-rizeni/pedagogicka-fakulta/zakladni-informace/Stranky/default.aspx).

Přijímací zkouška, která se bude konat na konci srpna (pravděpodobně v úterý 26. srpna), proběhne ve formě pohovoru. Ten bude zaměřen na otázky související s motivací ke studiu, s představami o nárocích teologického studia a s dalšími předpoklady (ke kterým lze počítat i aktivní zapojení do života farnosti). Doporučujeme uchazečům, aby si k vlastnímu přijímacímu pohovoru s sebou opatřili doporučení ke studiu od duchovního správce nebo jiného kněze.

Pozornosti zájemců o prezenční studium s etickou, religionistickou, filozofickou, kulturně-antropologickou a pedagogicko-psychologickou náplní doporučujeme obor Transkulturní komunikace.

Další informace týkající náplně studia Náboženské výchovy či přijímací zkoušky rád poskytne sekretář Diecézního teologické institutu Jan Hojda, Th.D. (tel. 737 215 333; e-mail: hojda [at] bihk.cz).

Informační leták je možné volně šířit mezi potenciálními zájemci.