Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Bitva o biskupský pohár vrcholí


Datum:

Zimní stadion v Poličce bude v sobotu 15. března hostit finálové utkání Křesťanské amatérské hokejové ligy, která se hraje v hradecké diecézi.

Bitva o biskupský pohár vrcholí

Sobotní hokejový zápas v Poličce bude mít zvláštní náboj. Domácí tým ŘKF Polička se ve finále utká o Biskupský pohár s týmem HC Piksla Pardubice. Polička na cestě za vytouženou trofejí porazila v semifinálovém zápase loňského vítěze HC Salaš Hradec Králové. Stejně jako v první sezóně Klofanům, ani Hradci se nepodařilo obhájit vítězství, a tak se Biskupský pohár, přezdívaný Vokál cup, znovu bude stěhovat k novému majiteli.

Finálové utkání Křesťanské amatérské hokejové ligy (KAHL) začíná tuto sobotu ve 13 hodin. Již od 10.45 se však na stejném místě utkají týmy vítězů předchozích ročníků ligy HC Salaš a HC Klofani v zápase o třetí místo.

Ojedinělá sportovní aktivita pořádaná v rámci královéhradecké diecéze již třetím rokem spojuje nejen ty, kteří si zamilovali hokej, ale také ty, kteří se zároveň hlásí ke křesťanským hodnotám. Posiluje přátelství napříč farnostmi a nezáleží na tom, zda se farníci zapojili jako hráči, organizátoři nebo fanoušci podporující své barvy. Soutěže se letos zúčastnilo šest týmů.

(lb)