Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Biskupové se společně připravují na Velikonoce v hejnickém klášteře


Datum:

Čeští biskupové se sešli k několikadenní duchovní obnově. Ve stejnou dobu odjel na postní exercicie také papež František.

Biskupové se společně připravují na Velikonoce v hejnickém klášteře

 

Biskupové Jan Vokál a Josef Kajnek se spolu s ostatními biskupy z Čech a Moravy účastní duchovní obnovy v bývalém františkánském klášteře v Hejnicích. Exercicie, během nichž se připravují na Velikonoce, vede pomocný košický biskup Stanislav Stolárik. Hlavním tématem je motto Pán oslovuje a proměňuje, biskupové mimo jiné čtou v textech blahoslaveného Jana Pavla II. a Benedikta XVI.

 

Několikadenní setkání biskupů během postní doby je již tradiční, účastní se přednášek, společných modliteb a Mší svatých.

 

Ve stejný týden jako čeští biskupové odjel na postní duchovní obnovu také papež František, který se spolu s osmdesáti pracovníky římské kurie vydal do italského města Ariccia. Tento týden proto vynechá i tradčiní středeční generální audienci.

 

Mons. prof. ThDr. PhDr. Stanislav Stolárik, PhD., který vede exercicie českých biskupů, se narodil v roce 1955 v Rožnavě. Na kněze byl vysvěcen v červnu 1978, působil zejména v Prešově, v únoru 2004  byl jmenován pomocným biskupem košické arcidiecéze. Od roku 2005 je vysokoškolským profesorem v oboru dějiny filozofie. Jeho biskupským mottem je V síle Ducha Svatého s Marií.