Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Papež rodinám: Chybí-li láska, chybí radost


Datum:

Na podzim zasedne ve Vatikánu synoda o rodině. Svatý otec už teď rodiny povzbuzuje, aby se zapojily do příprav. Chce hledat odpovědi na "současné výzvy".

Papež rodinám: Chybí-li láska, chybí radost

"Na své rodinné cestě sdílíte mnoho krásných okamžiků: jídlo, odpočinek, domácí práce, zábavu, modlitbu, cestování a poutě, skutky solidarity… Ovšem, chybí-li láska, chybí radost. A tu pravou lásku nám dává Ježíš: nabízí nám své Slovo, které nám poskytuje světlo na naší cestě; dává nám chléb života, který je nám oporou při každodenní námaze na naší cestě," píše papež František v dopise, určeném všem rodinám na světě.

Prosí je především o modlitbu za mimořádnou biskupskou synodu o rodině, která se sejde v říjnu ve Vatikánu. A také o to, aby se samotné rodiny zapojily do příprav. 

Zasedání se bude věnovat povolání a poslání rodin v církvi i společnosti, problémům manželství, rodičovství a výchovy dětí. Papež František si přeje, aby synoda především "rodinám pomohla čelit současným výzvám ve světle a síle, vycházejících z Evangelia".

"Více než kdy jindy je podpora modlitby nezbytná a důležitá zejména z vaší strany, drahé rodiny," píše Svatý otec.

Po tomto mimořádném synodním zasedání (5. - 9. října 2014) bude po roce následovat zasedání řádné a při té příležitosti se v září 2015 uskuteční v americké Filadelfii Světové setkání rodin.

Celý dopis papeže Františka rodinám najdete zde