Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Začal Týden modliteb za jednotu křesťanů. Ekumenická bohoslužba bude v katedrále v pátek


Datum:

Letošním tématem je věta sv. Pavla z 1. listu Korinťanům „Je snad Kristus rozdělen?“ V Hradci se ekumenická bohoslužba uskuteční v pátek 24. ledna.

Začal Týden modliteb za jednotu křesťanů. Ekumenická bohoslužba bude v katedrále v pátek

 

Zveme vás k účasti na Týdnu modliteb za jednotu křesťanů, který se bude konat od 18. do 25. ledna 2014. Přípravné práce na textech pro letošní rok byly provedeny ve skupině sestavené ze zástupců, kteří pocházejí z různých částí Kanady. Jak píší autoři v průvodním textu k modlitbám a ekumenické bohoslužbě, právě život v zemi, která je jazykově, kulturně a duchovně, kde vedle sebe žijí nejrůznější skupiny obyvatelstva, vedl tamní křesťany k zamyšlení nad provokativní otázkou, kterou klade apoštol Pavel v Prvním listě Korintským: „Je snad Kristus rozdělen?“ Odpovídají zásadním „Ne!“ a přestože jejich církevní společenství nadále existují díky rozdělení v průběhu historie, Pavlův list je pro ně výzvou, aby v místě, kde jako církev žijí, neexistovala jejich společenství osamoceně či dokonce nevystupovala proti druhým. Mají si naopak být vědomi toho, že jsou spojena se všemi, kdo vzývají jméno Páně.

 

Ekumenická bohoslužba v katedrále Svatého Ducha se bude tentokrát konat na samý závěr týdne v pátek 24. ledna od 18.30 hodin. Podobná setkání se však již před tím uskuteční v desítkách jiných měst po celé diecézi.

 

(lb)

 

Texty duchovních zamyšlení pro celý Týden modliteb za jednotu křesťanů jsou k dispozici zde.