Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Studium Náboženské výchovy na PdF UHK


Datum:

Pedagogická fakulta nabízí bakalářský obor Náboženská výchova.

Studium Náboženské výchovy na PdF UHK

Nabídka vzdělávání pro laické spolupracovníky v pastoraci – bakalářské studium s teologickým a pedagogicko-psychologickým zaměřením v Hradci Králové (obor Náboženská výchova na PdF UHK).

Toto vzdělání je možné získat přímo v Hradci Králové prostřednictvím tříletého bakalářského studia oboru Náboženská výchova, který také v akademickém roce 2014/2015 (v rámci studijního programu Specializace v pedagogice) otevírá Pedagogická fakulta Univerzity Hradec Králové. Obor, který je uskutečňovaný formou kombinovaného (tzv. dálkového) studia, je realizován v součinnosti s Diecézním teologickým institutem Biskupství královéhradeckého a na výuce teologických předmětů se podílejí kněží královéhradecké diecéze. Je určen pro všechny zájemce o základní teologické vzdělání a kromě základů teologie seznamuje také s hlavními pedagogickými a psychologickými obory. Pro zájemce o studium bakalářského oboru je též důležité, že po jeho absolvování se jim nabízejí také možnosti navazujícího magisterského studia (zejména na Katolické teologické fakultě Univerzity Karlovy).

Absolvování bakalářského studia zprostředkovává odbornou znalost základů katolické teologie pro pedagogické a katechetické působení a schopnost samostatné tvůrčí činnosti v oblasti katechetického či nábožensko-pedagogického působení. Je dostačující pro rozšíření odborné kvalifikace k výuce předmětu náboženství. K samostatnému získání této odborné kvalifikace dostačuje bakalářské studium v kombinaci s následným magisterským studiem. Výuka probíhá o sobotách cca desetkrát za semestr. Přihlášku k bakalářskému studiu je třeba podat do konce února na adresu PdF UHK. Obecné informace k přijímacímu řízení jsou uvedeny na internetových stránkách: http://www.uhk.cz/cs-cz/studium/prijimaci-rizeni/pedagogicka-fakulta/zakladni-informace/Stranky/default.aspx.

Přijímací zkoušky se budou konat v červnu 2014 (event. koncem května t. r.). Přijímací zkouška proběhne ve formě pohovoru, který bude zaměřen na tyto oblasti:

a) motivace ke studiu, důvody výběru studijního programu specializace v pedagogice – obor náboženská výchova;

b) předpoklady ke studiu, přehled v odborné teologické, pedagogické, psychologické a filosofické literatuře, znalost terminologie.

Doporučujeme uchazečům, aby si k vlastnímu přijímacímu pohovoru s sebou opatřili doporučení ke studiu od duchovního správce.

Pozornosti zájemců o prezenční studium s etickou, religionistickou, filozofickou, kulturně­‑antropologickou a pedagogicko-psychologickou náplní doporučujeme obor Transkulturní komunikace.

Další informace: Jan Hojda, Th.D., Diecézní teologický institut; tel. 737 215 333; e-mail: hojda [at] bihk.cz.

Jan Hojda, Th.D., sekretář DTI