Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Indičtí biskupové na návštěvě diecéze


Datum:

Chcete-li se s nimi setkat, jsou tyto dny těmi nejvhodnějšími.

Indičtí biskupové na návštěvě diecéze

Indický koordinátor charitního projektu Adopce na dálku® P. Patrick Edward Pinto z oblasti Bangalore, který přijel do východních Čech už minulý týden, absolvoval doslova maraton besed a setkání. O životě dětí z nejchudších indických rodin, kterým čeští dárci pomáhají získat vzdělání, vyprávěl studentům na školách v Hradci Králové a na Pardubicku. Živé besedy pro veřejnost se uskutečnily v Poličce, Novém Městě nad Metují, Kutné Hoře, Dobrušce nebo Rychnově. Ve čtvrtek 19. září se P. Pinto setkal s radním Pardubického kraje pro sociální péči a neziskový sektor Pavlem Šotolou.

Ve dnech 24. až 26. září navštíví naše krajské město také indický arcibiskup Peter Machado z Bangalore v doprovodu biskupa Dereka Fernandese z diecéze Belgaum. Oba jsou klíčovými partnery projektu Adopce na dálku® Diecézní charity Hradec Králové, který už téměř dvacet let pomáhá dětem z  chudých indických rodin k lepšímu vzdělání. Setkají se s královéhradeckým biskupem Janem Vokálem (25. 9.), hejtmanem Jiřím Štěpánem (26. 9.) a dalšími osobnostmi. Vydají se i do společnosti Petrof (25. 9. v 9:00) a na zkoušku do hradecké Filharmonie, jejíž zaměstnanci podporují indické školáky ve vzdělání (25. 9. v 10.15). Indický biskup Derek Fernandes z Belgaum bude ve čtvrtek 26. 9. dopoledne od 9.00 hod. také besedovat se studenty Biskupského gymnázia Bohuslava Balbína v Hradci Králové, kteří jsou rovněž zapojeni do Adopce na dálku®.

Ve středu 25. září budou Boni pueri pod vedením sbormistra Marka Štilce zpívat pro chudé indické děti v hradecké katedrále Sv. Ducha od 19.45 hodin. Výtěžek z dobrovolného vstupného bude věnován na vzdělávání školáků z nejchudších indických rodin zapojených do Adopce na dálku®. Na benefiční koncert, kterým vyvrcholí indická návštěva, jsou srdečně zváni všichni dárci i široká veřejnost. Benefici pořádá Diecézní charita Hradec Králové ve spolupráci s Českým chlapeckým sborem Boni pueri, za podpory Královéhradeckého kraje a OSA, z.s. Záštitu na akcí převzalo Biskupství královéhradecké. Před koncertem od 18.30 hodin bude královéhradecký biskup Jan Vokál sloužit mši svatou spolu s indickými biskupy.

Bližší informace o programu indické návštěvy a akcích pro veřejnost naleznete na https://adopce.hk.caritas.cz/akce/ a https://www.facebook.com/adopce.dchhk.cz/. Více také na www.hk.caritas.cz.