Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Charismatická konference v misijním duchu


Datum:

"Zůstaňte v mé lásce" (J 15,9) je mottem již 30. ročníku Katolické charismatické konference, která se bude konat ve dnech 10.-14. července na brněnském Výstavišti.

Charismatická konference v misijním duchu

Katolická charismatická konference, jejíž termín připadá v letošním roce na 10.-14. července, je tradičním zastavením se a načerpáním nových sil stále většího počtu účastníků. Záštitu nad konferencí převzal brněnský biskup Mons. ThLic. Vojtěch Cikrle.

Program konference tvoří přednášky, adorace, možnost svátosti smíření, neformální setkání, společná a přímluvná modlitba a bohoslužby. Konference se účastní také více než tisícovka dětí, pro které připravují mladí dobrovolníci, tzv. „pomeranči“, paralelní dětskou konferenci.

Hlavními hosty budou misionáři

Letošní hlavní host přijede do Brna ze slovenského Podolínce. Je to redemptorista P. Ing. ThLic. Michal Zamkovský, CSsR, který k redemptoristům vstoupil tajně v roce 1973 a který byl v roce 1980 byl vysvěcen na kněze, přestože navenek žil dál jako laik, jen intenzivně působil v hnutí Světlo-Život (oázy). V letech 2005 – 2011 byl hlavním představeným redemptoristů na Slovensku a v Podolínci organizoval mj. mezinárodní školy evangelizace. Díky úzké spolupráci redemptoristů a laiků z komunity Rieka života, která bude mj. doprovázet sobotní modlitební večer, se klášter stal ohniskem nové evangelizace pro celé Slovensko i pro jiné země bývalého východního bloku.

Druhým misionářem bude žena. Miriam Swaffieldová pochází z Anglie, z baptistické rodiny a jako studentka prožila svou osobní konverzi v prostředí anglikánské církve, kde později vystudovala teologii. Je jednou z vedoucích Hnutí Fusion v rámci Global Student Mission. Tato misie působí v univerzitním prostředí v Evropě a po celém světě, pomáhá studentům v jejich cestě s Bohem a učí je evangelizovat, přičemž místním církvím ukazuje, jak vycházet vstříc vysokoškolákům. Navzdory svému mládí je Miriam uznávaným lídrem a žádaným hostem různých konferencí po celém světě.

Mezi tradiční řečníky konference budou patřit P. Vojtěch Kodet, P. Bogdan Stępień, s. Veronika Barátová a P. Josef Prokeš.

Program konference najdete zde.

(zdroj: cirkev.cz)